Πολιτική
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 13:48

Νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΣΕΠΕ το Νοέμβριο στη Βουλή

Νομοσχέδιο με το οποίο θα ενισχύονται οι αρμοδιότητες και το ανθρώπινο δυναμικό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το Νοέμβριο.

Νομοσχέδιο με το οποίο θα ενισχύονται οι αρμοδιότητες και το ανθρώπινο δυναμικό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το Νοέμβριο.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας, στο πλαίσιο των δράσεων του 1ου έτους της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας 2010-2011 για τις «Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης».

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στην αύξηση (11,17%) του αριθμού των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΕΠΕ το πρώτο 9μηνο του 2010, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στα ζητήματα της ασφάλειας και της υγείας στον χώρο της εργασίας.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα έχει κωδικοποιηθεί πλήρως η υπάρχουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, ώστε να επιτευχθεί απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου χωρίς μείωση των υφιστάμενων επιπέδων προστασίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία 2010 που διοργανώνεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε όλα τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία που εδρεύει στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση και η προώθηση δραστηριοτήτων προκειμένου να καταστεί η Ευρώπη πιο ασφαλής και υγιής χώρος εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ