Ορθολογισμό δαπανών ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 16:36
A- A A+

«Εάν όλα αυτά τα χρόνια οι διάφοροι Πρωθυπουργοί της χώρας άκουγαν τους διαφόρους Διοικητές των Τραπεζών, σήμερα δεν θα είχαμε ανάγκη ούτε τον κ. Στρος Καν, ούτε την τρόικα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο κ. Προβόπουλος είναι πιο αυστηρός από ότι είναι η Πολιτεία και τις κυβερνήσις, που – όπως ανέφερε- έκαναν «πελατειακή» πολιτική με τους ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα τώρα να βρισκόμαστε σε αυτή την δύσκολη καμπή και να πρέπει να κάνουμε πράγματα σαφώς αντικοινωνικά.

Γ. Καρατζαφέρης: Αν οι Πρωθυπουργοί άκουγαν τους διοικητές των Τραπεζών σήμερα δεν θα είχαμε ανάγκη την τρόικα

Γ. Καρατζαφέρης: Αν οι Πρωθυπουργοί άκουγαν τους διοικητές των Τραπεζών σήμερα δεν θα είχαμε ανάγκη την τρόικα

Τάχθηκε επίσης υπέρ της εφαρμογής ενός αυστηρού ενιαίου μισθολογίου, ώστε να μην υπάρχουν κοινωνικές και ταξικές διαφορές. «Σήμερα κανένας στο δημόσιο τομέα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ, παίρνει τα ίδια χρήματα με κάποιον άλλο. Αυτό είναι πληγή. Αυτό είναι και το λάθος και εκεί πέρα λοιπόν έρχονται και λιμνάζουν όλα τα ελλείμματα», επισήμανε.

Αυτό το οποίο θα έπρεπε πάση θυσία να γίνει, συνέχισε, είναι να υπάρχει ένας ορθολογισμός. «Όχι επιπλέον κονδύλια για τις ανάγκες του ΟΣΕ, όχι επιπλέον κονδύλια για την ΕΡΤ, όχι επιπλέον κονδύλια για κάθε ΔΕΚΟ που είχε μία κακοδιαχείριση. Συγκεκριμένα κονδύλια που μόνο πάνω σε αυτά, και όχι πέρα από αυτά θα έπρεπε να κινούνται όλες αυτές οι ΔΕΚΟ», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή