Στο προσκήνιο τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 18:58
UPD:19:05
A- A A+

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτικών κομμάτων εξακολουθεί να βρίσκεται στο δρόμο για την κάλπη της 7ης Νοεμβρίου, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε εθνικές εκλογές.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του το βράδυ της Κυριακής, απάντησε: «Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα δούμε».

Ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να πάμε σε εκλογές, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πάνω από όλα μπαίνει το συμφέρον της χώρας. «Εφόσον διαπιστώσουμε και με τα αποτελέσματα των εκλογών ότι υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση αυτών των πράξεων και των πολιτικών της κυβέρνησης, που πολλές από αυτές δεν ήταν προγραμματικές μας δεσμεύσεις και δεν αφορούν καν τις ιδεολογικές μας προσεγγίσεις ως προς την πολιτική, θα πρέπει να τις επανανομιμοποιήσουμε», τόνισε.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση «ρίχνει το γάντι» στην ΝΔ για την προσφυγή στις πρόωρες εκλογές, επισήμανε ότι στον ένα χρόνο διακυβέρνησής της, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τολμά και κάνει ρήξεις και σημείωσε ότι συνεπώς η συνέπεια και η ειλικρίνειά της έχει αποδειχτεί. «Άρα, εμείς ό,τι είναι να πούμε το λέμε ευθέως. Τολμάμε ευθέως και δεν κρυβόμαστε από πουθενά και για κανέναν», συμπλήρωσε.

Στις έντονες συζητήσεις γύρω από την πιθανή προσφυγή σε εθνικές εκλογές, αναφέρθηκε και η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επαναλαμβάνοντας ότι οποιοδήποτε δίλημμα τίθεται πριν από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, είναι εκβιαστικό.

«Δεν μπορείς να βάζεις τέτοια διλήμματα στον κόσμο και μάλιστα του τύπου αποσταθεροποίηση, δηλαδή δεν καταλαβαίνω αν δεν βγει ο κ. Τατούλης ή ο κ. Καμίνης αποσταθεροποιείται η Ελλάδα; Εναλλαγή στην κυβέρνηση είχαμε πάρα πολλές φορές. Τι θα πει λοιπόν αποσταθεροποίηση;», σχολίασε αναφερόμενη στο δίλημμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Οι πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής, αδύναμοι από κοινωνικά και πολιτικά επιχειρήματα προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον Ελληνικό λαό για άλλη μια φορά, ανοήτως, σε στείρα εκβιαστικά διλήμματα», δήλωσε αναφερόμενος στο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Γ. Καρατζαφέρης: Hρθε η ώρα της ρήξης και ανατροπής του συστήματος

Γ. Καρατζαφέρης: Hρθε η ώρα της ρήξης και ανατροπής του συστήματος

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση κατά των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, κατηγορώντας τους ότι η μεγάλη αχθοφορία, όπως ανέφερε, την οποία έχει αναλάβει ο λαός, είναι προϊόν της κακής πολιτικής των κομμάτων τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πρόωρες εκλογές, αλλά θα θελήσει να κρατηθεί όσο περισσότερο γίνεται στην εξουσία, μέχρι να φτάσει, όπως υποστήριξε, στη λεγόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, και να την παρουσιάσει, ως δική του επιτυχία, η οποία θα ξεπερνά τη χρεοκοπία.

Α. Τσίπρας: Οι εκβιασμοί περί εκλογών δεν πρόκειται να περάσουν

Α. Τσίπρας: Οι εκβιασμοί περί εκλογών δεν πρόκειται να περάσουν

Οι εκβιασμοί περί εκλογών δε θα περάσουν, υπογράμμισε σε δηλώσεις του από τη Λέσχη Φιλίας Ν. Κόσμου, καλώντας τους πολίτες να σταθούν στο ανάστημά τους, στέλνοντας την ερχόμενη Κυριακή ψήφο διαμαρτυρίας και καταγγελίας.

Για ανευθυνότητα κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές και συμπλήρωσε ότι το αντιμνημόνιο «δεν υπάρχει ως εναλλακτική λύση».

H ανεξάρτητη βουλευτής σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου «αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο των εκλογών, σε μια φάση που η ελληνική οικονομία βρίσκεται πραγματικά στην πιο δύσκολη καμπή της, όπου λίγο είχαμε πάρει τα πάνω μας και φαινόταν ότι κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, εμφανιζόμαστε με το ενδεχόμενο των εκλογών, όπου οι μισοί έχουν κάνει σλόγκαν το αντιμνημόνιο λες και υπάρχει δίλημμα "μνημόνιο ή αντιμνημόνιο"».

Επιπλέον, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι είναι επικίνδυνη λογική αυτή που προσπαθούν να περάσουν οι πολιτικές δυνάμεις, ότι ο καυγάς γίνεται για το μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο, το οποίο «δεν υπάρχει ως εναλλακτική λύση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή