Αντ. Σαμαράς: Εξουσιοδότηση για σκληρότερα μέτρα ζητεί ο Πρωθυπουργός

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 19:45
UPD:21:54
A- A A+

Επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε και πάλι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως ζητάει εξουσιοδότηση για ακόμη σκληρότερα μέτρα, καθώς και προέγκριση μυστικής ατζέντας.

Μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Βασίλη Κικίλια στο Σπόρτινγκ εκτίμησε πως «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα με τη ΝΔ. Κικίλιας σημαίνει ανοιγουμε τις πόρτες για τα νέα παιδιά. Υπάρχει άλλος ο δρόμος της ελπίδας».

Πρόσθεσε πως ο κ. Παπανδρέου «προσπαθεί να μας εκβιάσει με εκλογές και έχει φτάσει στην απόλυτη παράνοια: Απειλεί το λαό ότι αν καταψηφίσει τους υποψηφιους τους θα κάνει γενικές εκλογές. Γιατί; Για να τον καταψηφίσουν πάλι. Μήπως δραπετεύει, μήπως εγκαταλείπει;».

Συνεχίζοντας υποστήριξε πως ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η πολιτική του δεν περπατάει, τα νούμερα δεν του βγαίνουν και συμπλήρωσε πως ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα και «έχει ανάγκη να το πει με την ψήφο του και θα το πει την Κυριακή».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ακόμη ότι η ελεύθερη έκφραση των πολιτών στην κάλπη δεν συνιστά αποσταθεροποίηση, αντίθετα αποσταθεροποίηση προκαλεί «ο άφρων εκβιασμός του κ. Παπανδρέου» και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του κόμματος να δώσουν τον αγώνα το γαλάζιο, ώστε «να φανεί σε όλη την ελληνική επικράτεια την Κυριακή το βράδυ».

Επέκρινε επίσης για άλλη μία φορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του σχετικά με την αναδιάθρωση του χρέους. Όπως υποστήριξε, τέτοιου είδους δηλώσεις προκαλούν αποσταθεροποίηση και εκτίναξαν τα spreads.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του κ. Βασίλη Κικίλια, λέγοντας ότι είναι «νέος, άξιος, αυτοδημιούργητος, με πείρα στα διοικητικά, επιστήμονας και παλαιός αθλητής που διαθέτει γνώσεις, πείσμα και την αξία του αυτοδημιούργητου».

Πρόσθεσε πως η υποψηφιότητά του είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κοινωνία και όχι για τον ίδια: «Για μένα ήταν ένα χρέος να τον βάλω υποψήφιο γιατί είχα υποσχεθεί πριν από ένα χρόνο ανανέωση της παράταξης με στροφή στις αξίες και στους άξιους».

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας ανέλυσε τους άξονες πολιτικής του προγράμματός του, που, όπως ανέφερε, οδηγούν στο δρόμο της ανάπτυξης.

Έκανε λόγο μεταξύ άλλων για την αναζωογόνηση των Αττικών προϊόντων, με παράλληλη πάταξη του παραεμπορίου, καθώς και για την ουσιαστική ενίσχυση της Αττικής, ως τουριστικού προορισμού.

Όπως ανέφερε «έχουμε προγραμματίσει στοχευμένες και κοστολογημένες δράσεις που στηρίζονται πάνω σε δύο απτούς άξονες, την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως Μητροπολιτικό Επιχειρηματικό Κέντρο και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής οικονομίας, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της τεχνολογίας της πληροφορίας».

Μίλησε πάλι για την αναγκαιότητα δημιουργίας Γραφείου της Περιφέρειας Αττικής στις Βρυξέλλες για την ενίσχυση της απορροφητικότητας του Ε.Σ.Π.Α., ενώ για το θέμα της εγκληματικότητας δήλωσε πως θα επιδείξει «μηδενική ανοχή».

Τέλος κάλεσε σε συστράτευση όλη τη κοινωνία τη Κυριακή σε μια «μάχη χωρίς αύριο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή