Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τα δέματα - βόμβες

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 00:14
UPD:10:30

Ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων, προκειμένου να απολογηθούν για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα, που τους βαρύνουν για την υπόθεση αυτή.

A- A A+

Ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκαν το πρωί οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων, προκειμένου να απολογηθούν για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα, που τους βαρύνουν για την υπόθεση αυτή.

Ειδικότερα, η ποινική δίωξη σε βάρος του Π. Αργυρού και του Γ. Τσάκαλου αφορά στα κακουργήματα των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού, της τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και κατά συρροή, της έκρηξης και τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της άρνησης δακτυλοσκόπησης (στην ΓΑΔΑ) και της άρνησης δήλωσης στοιχείων ταυτότητας.

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέος για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κρίθηκε ο 22χρονος Π. Αργυρού.

Ο νεαρός οδηγήθηκε χθες Τετάρτη στον εφέτη-ανακριτή που ερευνά την υπόθεση των «Πυρήνων». Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών υλών, καθώς και για εκρήξεις στο γραφείο της Λούκας Κατσέλη στο Κολωνάκι, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Ο 22χρονος αρνήθηκε να απολογηθεί και να δηλώσει οτιδήποτε για την υπόθεση.

Σύντομα αναμένεται η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση. Θα αποσταλεί δε από τους εφέτες στην αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών κ. Ξ. Δημητρίου για να υποβάλει συμπληρωματική πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών.

Εχει προηγηθεί η πρόταση της κ. Δημητρίου με την οποία ζητά την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 12 από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση και την απαλλαγή των υπολοίπων πέντε για τους οποίους κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.

Μετά την εισαγγελική πρόταση και για τον 22χρονο, το Συμβούλιο Εφετών αναμένεται πολύ σύντομα να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων ώστε να κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες για προσδιορισμό της εκδίκασης, καθώς το 18μηνο προφυλάκισης για κάποιους κατηγορουμένους λήγει τον προσεχή Μάρτιο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή