Στην τελική ευθεία για τις κάλπες

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 22:45
UPD:22:59
REUTERS/YIORGOS KARAHALIS

A- A A+

Στα μηνύματα που θα σταλούν από την κάλπη είναι πλέον στραμμένα τα βλέμματα, καθώς ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος, με τον Πρωθυπουργό να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε εθνικές εκλογές.

Στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού στο γήπεδο Σπόρτινγκ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε πως δεν έχει πρόθεση να πάει σε εθνικές εκλογές, επισήμανε όμως πως «προϋπόθεση για να πετύχει η προσπάθεια της χώρας είναι η ενότητα και η αφοσίωση του λαού».

WWW.PRIMEMINISTER.GR
Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα

Ομιλία Γ. Παπανδρέου στο γήπεδο Σπόρτινγκ

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε και πάλι ψήφο ευθύνης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου «για να απαντήσουμε μια και καλή στο πραγματικό δίλημμα: συνεχίζουμε μπροστά με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή παμε πίσω σε περιπέτειες;»

«Δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας» τόνισε και συνεχίζοντας σημείωσε: «Κριτής όλων μας, ήταν, είναι και θα είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι που απαντάει πάντα στα αδιέξοδα. Στη Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γι’ αυτό και στις 7 του Νοέμβρη απαντάμε μαζικά σε όλους εκείνους που υπονομεύουν την προσπάθεια. Που επιχειρούν να διακόψουν την πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας».

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, και κυρίως στη ΝΔ, κατηγορώντας τη ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και επιχείρησε να αλλοιώσει το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι η ΝΔ ποτέ δεν ανέλαβε θαρραλέα τις ευθύνες της για το σημείο που βρέθηκε η χώρα. Αντί για αυτό, όπως τόνισε, λιποτάκτησε για να αφήσει τη βόμβα να σκάσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ Την κατηγόρησε, επίσης, ότι έχει το ρόλο του πρώτου βιολιού στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια ανακοπής της πορείας της χώρας προς τη σωτηρία.

Επίσης, υποστήριξε ότι ενώ η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο δουλεύει για τη σωτηρία της χώρας, η Νέα Δημοκρατία υπονόμευε σε αυτό το διάστημα και δηλητηρίαζε την ελληνική κοινωνία με διχαστικά συνθήματα και επικίνδυνα διλήμματα.

Σημείωσε ακόμη πως η ΝΔ ποτέ της δεν θέλησε την αποκέντρωση των εξουσιών και την ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης. Ποτέ δεν προώθησε, ούτε και συμφώνησε σε καμία μεταρρύθμιση. Ήθελε πάντα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ένα πελατειακό σύστημα και στο κεντρικό κράτος και στο δήμο της Αθήνας.

ΝΔ: Η πολιτική μπλόφα δεν θα περάσει

«Ο πανικός πριν από τις κάλπες είναι κακός σύμβουλος για τον κύριο Παπανδρέου, γιατί τον αναγκάζει να κινείται μεταξύ μπλόφας για πρόωρες εκλογές, ύβρεων κατά της Αντιπολίτευσης και προκλήσεων κατά της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στον Πρωθυπουργό.

Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Παπανδρέου ότι «φοβάται την ψήφο της Κυριακής και προσπαθεί να διασπείρει το φόβο του στο εκλογικό σώμα».

«Η πολιτική μπλόφα δεν θα περάσει. Το μήνυμα από την Ελληνική κοινωνία θα φθάσει στον κύριο Παπανδρέου, είτε το θέλει, είτε όχι. Και θα υποχρεωθεί να αλλάξει την πολιτική του, που μόνο καταστρεπτικές συνέπειες έχει προκαλέσει στον Τόπο», τόνισε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά από την επίσκεψή του στο εμπορικό κέντρο Κερατσινίου, προέτρεψε τον κ. Παπανδρέου «αντί να εκβιάζει τον ελληνικό λαό, να έρθει εδώ, δίπλα στον απλό πολίτη, στον απλό τον κόσμο και να βιώσει την αγωνία του για το αύριο και να πάρει επιτέλους το μήνυμά του».

Α. Σαμαράς: Υπάρχει άλλος δρόμος, αλλάξτε πορεία

Α. Σαμαράς: Υπάρχει άλλος δρόμος, αλλάξτε πορεία

«Για μας, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Αλλαγή πολιτικής, με Ανάπτυξη και Ελπίδα. Υπάρχει άλλος δρόμος. Αλλάξτε πορεία», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίθεση Αλ. Παπαρήγα στον Πρωθυπουργό

Α. Παπαρήγα: Πατριωτισμός για τον Πρωθυπουργό είναι ο ελληνικός λαός να σκύψει το κεφάλι

Α. Παπαρήγα: Πατριωτισμός για τον Πρωθυπουργό είναι ο ελληνικός λαός να σκύψει το κεφάλι

«Για τον κ. Παπανδρέου πατριωτισμός είναι να σκύψει το κεφάλι ο λαός» παρατήρησε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1892845 σε δηλώσεις κατά την επίσκεψή της στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, απαντώντας στη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού.

«Για τον κ. Παπανδρέου πατριωτισμός είναι ο ελληνικός λαός να σκύψει το κεφάλι, να δώσει και ολόκληρο αν είναι δυνατόν το μισθό του, για να εξοφλήσουν τους Γερμανούς, τους Γάλλους τραπεζίτες και τους υπόλοιπους. Για τον πρωθυπουργό πατριωτισμός είναι να δουλεύει κανείς με 500 ευρώ το μήνα. Πατριωτισμός είναι να έχει απούλητα ο αγρότης τα προϊόντα και το μικρομάγαζο να έχει αναδουλειά», σημείωσε η κ. Παπαρήγα.

Εκκληση Γ. Καρατζαφέρη

Έκκληση προς τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να συνεργαστούν «για να σώσουμε τη χώρα», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Γ. Καρατζαφέρης: Το τρένο της πολιτικής παράνοιας έχει φτάσει στο γκρεμό

Γ. Καρατζαφέρης: Το τρένο της πολιτικής παράνοιας έχει φτάσει στο γκρεμό

Σε δήλωσή του από το εκλογικό περίπτερο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Αδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «έσχατη στιγμή» την περίοδο που διανύουμε, και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των κομμάτων, ενώ υποστήριξε ότι «το τρένο της πολιτικής παράνοιας έχει φτάσει στο γκρεμό και πρέπει να το σταματήσουμε». «Η πατρίδα και ο λαός το περιμένει», συμπλήρωσε και ευχήθηκε «να φωτίσει ο Θεός τα βήματα των ταγών του δύσμοιρου αυτού τόπου, πολιτικούς και μη πολιτικούς».

Αλ. Τσίπρας: Τα μαζεύουν άρον-άρον

Εντονη κριτική στην κυβέρνηση με σημείο αιχμής τη σεναριολογία για τις πρόωρες εκλογές, άσκησε από το Περιστέρι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου άφησε να διαρρεύσει ότι ετοιμάζει θεσμική εκτροπή με διπλή κάλπη στις 12 Δεκεμβρίου.

Α. Τσίπρας: Μας έχουν ήδη ετοιμάσει το κοστούμι των νέων πιο σκληρών μέτρων

Α. Τσίπρας: Μας έχουν ήδη ετοιμάσει το κοστούμι των νέων πιο σκληρών μέτρων

«Σήμερα», όμως παρατήρησε, «τα μαζεύουν άρον-άρον, γιατί διαπίστωσαν ότι τους γυρίζει μπούμερανγκ». «Μπλόφα - ξεμπλόφα, ένα είναι σίγουρο: ότι η εκλογολογία επιταχύνει πολιτικές εξελίξεις, αναδιατάσσεται το μπλοκ εξουσίας των δυνάμεων που θέλουν να στηρίξουν το Μνημόνιο», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν τον λογαριασμό στον πρωθυπουργό και στην τρόικα στην κάλπη της Κυριακής, «περαιώνοντας» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- με την ψήφο τους αυτή την πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδο.

«Αν οι εθνικές εκλογές είναι για τον Γ. Παπανδρέου απειλή κι εκβιασμός προς τους πολίτες, για την Αριστερά μπορεί να γίνουν ευκαιρία για μια μεγάλη συμπαράταξη όλων ανεξαιρέτως των δυνάμεών της και για τον ελληνικό λαό δυνατότητα να απεμπλακεί από την τρόικα και το μνημόνιο, να απαλλαγεί από την επικίνδυνη σημερινή κυβέρνηση και το κατεστημένο πολιτικό σκηνικό και να ανοίξει ελπιδοφόρους ανορθωτικούς προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους», δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης.

Φ.Κουβέλης: Πολιτικό σφάλμα η μετατροπή των εκλογών σε δημοψήφισμα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στις διλημματικές σειρήνες και να επιλέξουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με αυτοδιοικητικά κριτήρια τους καλύτερους και τους ικανότερους. «Η ώρα της κάλπης έφτασε. Όσοι ζητούν από τους ψηφοφόρους να μετατρέψουν αυτές τις εκλογές σε δημοψήφισμα πράττουν μεγάλο πολιτικό σφάλμα», τόνισε ο κ. Κουβέλης http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1892871 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή