Kάλπες για την αυτοδιοίκηση

Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2010 19:32
A- A A+

Στις κάλπες καλούνται την Κυριακή οι ψηφοφόροι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον πρωθυπουργό να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε εθνικές εκλογές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβη το πρωί του Σαββάτου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα του υποψήφιου περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Κουράκη στην πλατεία Ελευθερίας.

«Πάντα παίρνουμε δύναμη από την Κρήτη για να συνεχίσουμε τον αγώνα» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφθασε στο Ηράκλειο συνοδευόμενος από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς και τον Νίκο Αθανασάκη.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός αναμενόταν να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ θα ψηφίσει στη Νέα Ερυθραία.

Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς με πρώτη στάση το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου.

Το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς μετέβη στην Πύλο, όπου και θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

«Πηγαίνοντας στην κάλπη, ο λαός μας πρέπει να γνωρίζει πως, αν δεν στείλει μήνυμα προς την Κυβέρνηση, τότε θα ενθαρρύνει και νέα μέτρα, που θα φέρουν περισσότερη ύφεση, ανεργία και λουκέτα. Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να πάρει το λαϊκό μήνυμα σοβαρά υπ΄όψιν του και να αλλάξει πορεία», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μετέβη στον Πειραιά, όπου επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της υποψηφίας Ελπίδας Παντελάκη και συνομίλησε με ψηφοφόρους. Η κ. Παπαρήγα θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στου Γκύζη.

Γεύμα στους δημοσιογράφους παρέθεσε σε ταβέρνα στο Μοναστηράο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, παρουσία υποψηφίων των εκλογών και βουλευτών του κόμματός του. «Το έλλειμμα σοβαρότητας και λογικής ίσως να έχει κόστος» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μην μπει στον πειρασμό να προκαλέσει πολιτική εκτροπή» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Θησείο και τα Πετράλωνα μαζί με στελέχη και υποψηφίους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας θα ψηφίσει αύριο στην Άνω Κυψέλη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή