Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία

Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2010 10:43
UPD:14:08

A- A A+

Ομαλά συνεχίζεται η ψηφοφορία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη χώρα, σε μία κρίσιμη αναμέτρηση καθώς ο πρωθυπουργός έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε εθνικές εκλογές.

Από τις 7 το πρωί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι παρουσιάστηκαν όλοι εγκαίρως στα εκλογικά τμήματα χθες το βράδυ, ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα με τις εφορευτικές επιτροπές.

Στο υπουργείο έφτασε γύρω στις 10 το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αμέσως μόλις επέστρεψε από την Πάρο, όπου άσκησε τα εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε ότι η σημερινή εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με ελάχιστα προβλήματα όσον αφορά τις εφορευτικές επιτροπές, που όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Στη Γαύδο οι κάτοικοι αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές, καθώς διαμαρτύρονται για τα ανεπαρκή ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν το νησί με την Κρήτη.

Επίσης, στο Βελβεντό Κοζάνης οι κάτοικοι αποφάσισαν αποχή από τις κάλπες, αντιδρώντας στη συνένωση του δήμου τους με γειτονικό.

Από τις εκλογές απέχουν και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους πριν από δύο χρόνια.

Μηνύματα της ηγεσίας

Να στηρίξουν το θεσμό του "Καλλικράτη" κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στα Ιωάννινα.

Κ. Παπούλιας: Oι πολίτες να στηρίξουν το θεσμό του «Καλλικράτη»

Κ. Παπούλιας: Oι πολίτες να στηρίξουν το θεσμό του «Καλλικράτη»

"Είναι ένας θεσμός που ενισχύει τη λαϊκή συμμετοχή. Είναι μια μεταρρύθμιση που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό", τόνισε.

Μέρα σημαντικών αποφάσεων, τόσο για τον "Καλλικράτη" όσο και για την πορεία της χώρας, χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδέου από τη Νέα Ερυθραία όπου ψήφισε.

Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα μπορεί όλη μαζί

Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα μπορεί όλη μαζί

«Κάνουμε ένα όραμα πραγματικότητα με τον ``Καλλικράτη``. Αλλάζουμε ένα κράτος πελατειακό, συγκεντρωτικό και φέρνουμε την εξουσία κοντά στον πολίτη, για πρώτη φορά... Αλλά παίρνουμε και αποφάσεις για τη σταθερότητα της πορείας της χώρας που τη χρειαζόμαστε αυτή τη σταθερότητα για να συνεχίσουμε τις δύσκολες, πολλές φορές, αλλά αυτονόητες αλλαγές», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 437ο εκλογικό τμήμα στην Πύλο Μεσσηνίας.

Α. Σαμαράς: Oι Ελληνες δεν φοβούνται

Α. Σαμαράς: Oι Ελληνες δεν φοβούνται

«Σήμερα το λόγο έχει ο Ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν φοβούνται. Θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Μήνυμα για αλλαγή πορείας. Η ελπίδα θα νικήσει και πάλι», όπως είπε.

Μήνυμα στους πολίτες να μην φοβούνται και να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα, έστειλε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στου Γκύζη.

Α. Παπαρήγα: Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Α. Παπαρήγα: Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων

"Σήμερα θα μετρηθεί η αντοχή του εργαζόμενου λαού απέναντι στους εκβιασμούς και τα φοβικά διλήμματα", δήλωσε η κ. Παπαρήγα, ζητώντας να σταματήσουν οι συζητήσεις από τηλεοράσεως που αναπαράγουν τον εκβιασμό των εκλογών.

Να μην υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιαστικά διλήμματα, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ψήφισε το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Γ. Καρατζαφέρης: Σήμερα θα μετρηθούμε πόσοι Έλληνες σκέφτονται ελεύθερα

Γ. Καρατζαφέρης: Σήμερα θα μετρηθούμε πόσοι Έλληνες σκέφτονται ελεύθερα

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε χαρακτηριστικά πως "σήμερα είναι η μέρα που θα μετρηθούμε πόσοι Έλληνες σκέφτονται ελεύθερα και ψηφίζουν κατά συνείδηση και πόσοι προσερχόμεθα στην κάλπη πιεζόμενοι από φοβικά, εκβιαστικά διλήμματα".

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ψήφισε στην Κυψέλη και σε δήλωσή του κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν στην κάλπη «την πολιτική της χρεοκοπίας, το Μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή