ΝΔ: Προσωπικό πείσμα το κόμμα της κ. Μπακογιάννη

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 14:21
UPD:14:22

«Η κυρία Μπακογιάννη προχώρησε στη δημιουργία κόμματος για λόγους προσωπικού πείσματος, προκειμένου να μην γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν θα το πετύχει», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

A- A A+

Οξεία επίθεση στην κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, απέδωσε σε λόγους «προσωπικού πείσματος» τη δημιουργία του νέου κόμματος από την πρώην υπουργό της ΝΔ.

«Η κυρία Μπακογιάννη προχώρησε στη δημιουργία κόμματος για λόγους προσωπικού πείσματος, προκειμένου να μην γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν θα το πετύχει», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι το ζητούμενο για όποιο κόμμα προσπαθεί να γεννηθεί, είναι να «έχει αναφορές και να εκφράζει κοινωνικές αντιστοιχήσεις».

«Το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη δεν έχει τέτοιες κοινωνικές αντιστοιχήσεις, μέχρι πέρυσι, έδινε μία μάχη, προσωπική, θεμιτή και πολιτική ταυτόχρονα, για να ηγηθεί της ΝΔ. Δώδεκα μήνες μετά, κάνει ένα κόμμα, του οποίου φαίνεται ότι ο μοναδικός σκοπός είναι να μην γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν πρόκειται να το πετύχει η κ. Μπακογιάννη. Είναι ένα κόμμα, το οποίο γίνεται για λόγους προσωπικού πείσματος και γι αυτό πιστεύω ότι δεν έχει κοινωνικές αντιστοιχίσεις στην κοινωνία και στο λαό», επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Υπενθύμισε ακόμη ότι η κ. Μπακογιάννη, ψήφισε πρόθυμα το μνημόνιο και «ως εκ τούτου, όπως και τότε έσπευσε να δώσει στήριγμα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτό - από ότι προκύπτει και από τα όσα είπε- θα συνεχίσει να κάνει».

Απαντώντας παράλληλα στις αιτιάσεις της ανεξάρτητης βουλευτή αναφορικά με την προηγούμενη ηγεσία της Ρηγίλλης, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε: «Ακουσα την κυρία Μπακογιάννη να κάνει κριτική στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Σκέφθηκα όμως, δεν ήταν η κυρία Μπακογιάννη παντοδύναμο νούμερο 2 στις κυβερνήσεις Καραμανλή; Δεν ήταν στην κυβερνητική επιτροπή; Δεν πέρασαν όλα αυτά που αφορούσαν ή δεν αφορούσαν την οικονομία από τα χέρια της; Δεν συναποφάσιζε;».

«Τα 2/3 των υπουργών και υφυπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή δεν περνούσαν πρώτα από την έγκρισή της και μετά κατέληγαν στο υπουργικό συμβούλιο;», διερωτήθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή