Βρετανία: Αναμένουν ώθηση στον τουρισμό από τον πριγκιπικό γάμο

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 11:10
UPD:11:21

Μετά το γάμο, το ζευγάρι που γνωρίστηκε στο πανεπιστήμιο St Andrews, θα μείνει στην Βόρεια Ουαλία όπου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ υπηρετεί στη Βασιλική Αεροπορία.

A- A A+

Μεγάλη ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία της Βρετανίας μπορεί να προσφέρει ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο του VisitBritain Sandie Dawe, «σχεδόν ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές παρακολούθησαν το γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα το 1981. Η ένωση του μεγαλύτερου γιου τους με την αγαπημένη του αναμένεται να ξεπεράσει αυτό το νούμερο».

Ο γάμος τους στο Westminster Abbey στις 29 Απριλίου 2011 θα μπορούσε εύκολα να είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της ιστορίας με προβλέψεις ότι τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι, ¾ του παγκόσμιου εν δυνάμει τηλεοπτικού κοινού, θα παρακολουθήσουν την τελετή. Αυτό το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο λόγω της χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι σε ένα χρόνο η Βρετανία συγκεντρώνει, με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, πάνω από 500 εκατ. λίρες άμεσα και έμμεσα από τους τουρίστες – άρα το όφελος μιας χρονιάς με ένα Βασιλικό Γάμο αναμένεται να ξεπεράσει αυτό το ποσό.

Η μακροπρόθεσμη επίπτωση του γεγονότος μπορεί να διασπαρθεί σε όλο τον τουριστικό κλάδο της Βρετανίας. Μετά το γάμο, το ζευγάρι που γνωρίστηκε στο πανεπιστήμιο St Andrews, θα μείνει στην Βόρεια Ουαλία όπου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ υπηρετεί στη Βασιλική Αεροπορία.

Η φήμη τους φαίνεται ότι θα έχει μια θετική επίπτωση στην δημοτικότητα της Βόρειας Ουαλίας, η οποία προσέλκυσε τον περασμένο χρόνο 289.000 επισκέπτες, με έσοδα 77 εκατ. λίρες.

Μέρη, όπως η κοιλάδα Dee και η γραφική πόλη Llangollen, το Εθνικό Πάρκο Snowdonia και το τεράστιο μεσαιωνικό οχυρό Caernarfon Castle χτισμένο από τον Εδουάρδο Ι αναμένεται να αυξήσουν το μερίδιο τους ως τουριστικοί προορισμοί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή