«Προτεραιότητα η εξυγίανση των ΔΕΚΟ»

Μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές προαναγγέλλει ο Γ. Παπανδρέου
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010 10:07
UPD:10:20
A- A A+

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, με προτεραιότητα την εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, δηλώνει ο Πρωθυπουργός.

Οι μεγάλες αυτές αλλαγές αποτελούν μονόδρομο πλέον για την ελληνική οικονομία λόγω και των πιέσεων της τρόικας, υπογραμμίζει ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Είναι πλέον η ώρα των μεγάλων αλλαγών. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και μπορούμε να το κάνουμε γιατί η κοινωνία στηρίζει αυτή την προσπάθεια», τονίζει.

Όσον αφορά στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει πως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί. «Έφτασε η ώρα να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα, απλώς γιατί δεν πάει άλλο, γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ενώ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «δεν αναζητεί εξιλαστήρια θύματα».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2011, διευκρινίζει ότι οι αποφάσεις τις κυβέρνησης θα καθοριστούν από την ανάγκη παρέμβασης ανά τομέα και φορέα.

«Και ανά περίπτωση, μπορεί να είναι αναδιοργάνωση, μπορεί να είναι συγχώνευση, μπορεί να είναι κατάργηση, μπορεί να είναι ιδιωτικοποίηση, μπορεί να είναι μετοχοποίηση. Αλλού θέλουμε να έχουμε μια κρατική παρουσία, αλλού δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να υπάρχει κρατική παρουσία.»

Απευθύνει, εξάλλου, πρόσκληση συναίνεσης προς τα άλλα κόμματα σε θέματα όπως η μεταρρύθμιση στην παιδεία, οι αποκρατικοποιήσεις και οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται βέβαιος για τη λήψη της τέταρτης δόσης του δανείου από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την κρίση δεν πρόκειται να τεθούν σε κίνδυνο, «εφόσον συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε αταλάντευτα, σταθερά, συλλογικά και μεθοδικά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή