Σούπερ Λίγκα: Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 14:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ηρακλή ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Δύσκολη αποστολή για Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, ενώ πιο εύκολο αναμένεται το έργο Ολυμπιακού και ΑΕΚ με Ατρόμητο και ΑΕΛ, αντίστοιχα.

Στην Τούμπα, λοιπόν, ο «δικέφαλος» φιλοξενεί τον «γηραιό» το Σάββατο (19:30, NOVA) σε ένα μεγάλο (αν και όχι κλασικό, όπως το ΠΑΟΚ-Αρης) ντέρμπι της συμπρωτεύουσας. Και οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη, για διαφορετικούς σκοπούς η κάθε μια. Οι γηπεδούχοι γιατί θέλουν να εδραιωθούν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη κίνητρο είναι πως ψάχνουν το πρώτο τους τρίποντο μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο φιλόδοξος Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον Αρη (17:15, NOVA), που θέλει να ελπίζει πως δεν θα στραβοπατήσει εν όψει άλλου ενός ευρωπαϊκού παιχνιδιού του την ερχόμενη εβδομάδα (με Ρόζενμποργκ), όπως συνηθίζει να κάνει φέτος.

Την Κυριακή το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 15:00 με τρεις αναμετρήσεις. Στα Πηγάδια η Ξάνθη φιλοδοξεί να πάρει το τέταρτο συνεχόμενό της τρίποντο κόντρα στην Καβάλα (NΕΤ), που προέρχεται μεν από την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως βλέπει τους τιμωρημένους της αστέρες (Ονουάτσι, Καρντζόζο) να επιστρέφουν για να την ενισχύσουν.

Στο Ηράκλειο έχουμε το πρώτο νησιωτικό ντέρμπι για φέτος με τον Εργοτέλης να υποδέχεται την Κέρκυρα (NOVA), ενώ στις Σέρρες η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Πανιώνιο (NOVA), αναμέτρηση στην οποία και οι δυο αντίπαλοι καίγονται για τη νίκη, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τη δεινή βαθμολογική τους θέση.

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ήδη το μεταγραφικό της σχεδιασμό για τον Ιανουάριο και το μυαλό της φαίνεται να βρίσκεται περισσότερο στο γηπεδικό και το παιχνίδι με τη Ζενίτ, όμως ο Μανόλο Χιμένεθ θέλει τους παίκτες του συγκεντρωμένους στο ματς με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ (17:15, NOVA). Στον αντίποδα, τα περιθώρια για τους φιλοξενούμενους έχουν στενέψει δραματικά, καθώς βλέπουν πως το καινούργιο γήπεδο δεν φτάνει από μόνο του και κινδυνεύουν άμεσα, ευρισκόμενοι στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι θα προσπαθήσει ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκη», όπου υποδέχεται τον Ατρόμητος (17:15, ΝΕΤ). Λίγα τα διλήμματα για τον Βαλβέρδε, όπως λίγοι και οι απόντες, λόγω τραυματισμών. Φορμαρισμένοι οι Περιστεριώτες, αλλά θα πρέπει να τα δώσουν όλα για να ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη, όπου φιλοδοξεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αστέρα για να παραμείνει στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι, βέβαια, δεν έχουν σημειώσει ακόμα νίκη στην έδρας, αλλά και οι «πράσινοι» δεν δείχνουν να βρίσκονται σε καθόλου καλή κατάσταση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - ΑΡΗΣ 17:15 NOVA

Π.Α.Ο.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:30 NOVA

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ 15:00 NET

Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 15:00 NOVA

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 15:00 NOVA

A.E.K. - ΛΑΡΙΣΑ 17:15 NOVA

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 17:15 NET

ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:30 NOVA

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις