Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στην Ευρώπη

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 11:20

A- A A+

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται τα προβλήματα στις μετακινήσεις στην Ευρώπη λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων, ενώ περαιτέρω κακοκαιρία προβλέπεται για τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Το Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν περιορισμένες αναχωρήσεις και αφίξεις και προειδοποίησε τους επιβάτες να μην μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο εάν δεν έχει επιβεβαιωθεί η πτήση τους. Το Γκάτγουικ ακύρωσε μέχρι στιγμής έξι πτήσεις σήμερα, ενώ τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας αναμένεται να συνεχιστούν, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Στο Παρίσι, άρχισε και πάλι σφοδρή χιονόπτωση, με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο του Ορλί και να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των αστικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

Στο άλλο μεγάλο αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας, το Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, οι αεροδιάδρομοι είναι ανοικτοί και «σε πλήρη λειτουργία», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται πηγή του αεροδρομίου. Χθες Κυριακή, το 40% των πτήσεων ακυρώθηκε και 3.000 ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν στους διαδρόμους του.

Το χιόνι προκαλεί από το Σάββατο μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των περισσότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων κυρίως της Γαλλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Στους δρόμους της περιοχής του Παρισιού η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδικού δικτύου από τον παγετό.

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, σχεδόν 300 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί λόγω του κύματος ψύχους.

Την Κυριακή σχεδόν οι μισές από τις 1.329 προγραμματισμένες πτήσεις από τη Φρανκφούρτη ακυρώθηκαν κυρίως γιατί είχαν κλείσει και άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Εκατοντάδες επιβάτες αναμένοντας τις πτήσεις τους, πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο όπου ράντζα είχαν τοποθετηθεί για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

«Οι αίθουσες των τερματικών σταθμών του αεροδρομίου είναι γεμάτες» από ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Η εταιρία γερμανικών σιδηροδρόμων, η Deutsche Bahn, είχε επίσης πολλές καθυστερήσεις στα δρομολόγια της σήμερα το πρωί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή