Προβλήματα στις μετακινήσεις σε Γαλλία και Γερμανία

Εξομαλύνεται η κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη
Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010 11:47
UPD:13:11

A- A A+

Κατά 50% μειωμένες θα είναι μέχρι τη 1 μ.μ τοπική ώρα οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε-Γκολ του Παρισιού εξαιτίας του παγετού και της έλλειψης αντιψυκτικών προϊόντων για τα αεροσκάφη.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας (DGAC) ζήτησε αργά το βράδυ της Πέμπτης από τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν το 50% των πτήσεών τους στο αεροδρόμιυ, υπενθυμίζοντας ότι η γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προβλέψει θερμοκρασίες κάτω του μηδενός για το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων και το αεροδρόμιο Ρουασί αντιμετωπίζει προβλήματα επάρκειας σε αποψυκτικό υγρό (γλυκόλη) για τα αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή, περίπου 2.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο εξαιτίας της καθήλωσης των αεροσκαφών.

«Ακυρώθηκαν 58 πτήσεις από το απόγευμα (της Πέμπτης) στο Ρουασί, κυρίως λόγω προβλήματος αποχιονισμού» των αεροπλάνων, εξήγησε η υπουργός Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Ναταλί Κισιούσκο-Μοριζέτ. «Αυτό σημαίνει περίπου 6.000 έως 7.000 επιβάτες», από τους οποίους οι 2.000 έμειναν στο αεροδρόμιο, πρόσθεσε.

Οι κακές καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να προκαλούν χάος και στη Γερμανία, όπου περίπου 700 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να περάσουν πολλές ώρες τη νύχτα μέσα στα βαγόνια πέντε τρένων που ακινητοποιήθηκαν μεταξύ Βερολίνου και Αννόβερου εξαιτίας του πάγου στις καλωδιώσεις του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δέκα τραυματίστηκαν σε καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν 51 οχήματα και σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Α9, ο οποίος συνδέει το Βερολίνο με το Μόναχο.

Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, στη βορειοδυτική Γερμανία, έκλεισε σήμερα το πρωί εξαιτίας του χιονιού και από τις 335 προγραμματισμένες πτήσεις ακυρώθηκαν περίπου οι 65.

Καλύτερη η κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου άνοιξε αφού είχε κλείσει λόγω σφοδρής χιονόπτωσης χθες.

Παράλληλα, σχεδόν ομαλά λειτουργούν τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Βρετανίας και αυτό της Φρανκφούρτης μετά τα σοβαρά προβλήματα αυτής της εβδομάδας. Ανοιχτά είναι τα αεροδρόμια του Χίθροου, του Γκάτγουικ, της Γλασκόβης και του Εδιμβούργου, ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις και ακυρώσεις λόγω των προβλημάτων των προηγούμενων ημερών.

«Σχεδόν κανονική» θα είναι και η λειτουργία σήμερα της υπερταχείας Eurostar, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή