Με βροχερό καιρό η χριστουγεννιάτικη έξοδος

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010 11:18
A- A A+

Με βροχές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα Χριστούγεννα. Οι βροχές θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο, Κυριακή.

Οι εκδρομείς του τριημέρου θα πρέπει να οδηγούν προσεκτικά για την ασφαλή μετακίνηση τους, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ η τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.), ενώ θα υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Επιπλέον, κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

Εξάλλου, άρχισαν να επιστρέφονται από χθες, Παρασκευή, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εξαιρούνται όσες αφαιρέθηκαν για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κ.α.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή