Γαλλία: Αποτελεσματική η αντίδραση των KFOR και EULEX στο Κόσοβο

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009 12:18
A- A A+

Αποτελεσματικά και γρήγορα αντέδρασαν η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Κόσοβο, EULEX και η δύναμη του ΝΑΤΟ, KFOR, στη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στην πόλη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, Ερικ Σεβαλιέ.

Η Γαλλία, σύμφωνα με τον ίδιο, εκφράζει την ανησυχία της για τα τελευταία επεισόδια στο Κόσοβο και την «πυροδότηση» βίας. «Εκφράζουμε ανησυχία για τα τελευταία επεισόδια στη Μιτρόβιτσα που έγιναν στις 30 Δεκεμβρίου 2008 και στις 3 Ιανουαρίου 2009», είπε ο κ. Σεβαλιέ και πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε (σ.σ. η Γαλλία) ότι η KFOR και η EULEX αντέδρασαν γρήγορα και αποτελεσματικά».

Αναφερόμενος εξάλλου, στην πρόσφατη επιστολή του προέδρου της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τον γενικού γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν και την Τσεχία (σ.σ. ασκεί την προεδρία της Ε.Ε), στην οποία ο κ. Τάντιτς επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η KFOR, EULEX και UNMIK δεν κατάφεραν να αποτρέψουν επιθέσεις κατά Σέρβων πολιτών, ο κ. Σεβαλιέ σημείωσε ότι «η Γαλλία πιστεύει ότι η αντίδραση των EULEX και KFOR ήταν ικανοποιητική και επαρκής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πραγματικότητα είναι πως η αντίδραση των EULEX και KFOR συνέβαλαν σημαντικά στην παύση των βιαιοπραγιών στη Μιτρόβιτσα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή