Γαλλία - Γερμανία: Ετοιμοι για κοινή πρωτοβουλία στη Μ. Ανατολή

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 16:25

«Θέλω να εκφράσω εκ νέου την πεποίθησή μου, την οποία συμμερίζεται η ¶γκελα Μέρκελ, ότι πρέπει να δοθούν στο Ισραήλ εγγυήσεις ότι δεν θα περνάνε όπλα από τη μεθόριο αυτή (μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας). Μετά από αυτό, ο ισραηλινός στρατός θα πρέπει να αποσυρθεί από τη Γάζα», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

A- A A+

Η Γαλλία και η Γερμανία είναι έτοιμες να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία για να συμβάλουν στην ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, έχοντας δίπλα του τη Γερμανίδα καγκελάριο ¶γκελα Μέρκελ και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και το Ισραήλ να εγκαταλείψει τη Γάζα το ταχύτερο δυνατό.

«Τα όπλα πρέπει να σιγήσουν, η κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει, το Ισραήλ πρέπει να λάβει εγγυήσεις για την ασφάλειά του και να εγκαταλείψει τη Γάζα, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε μια κοινή πρωτοβουλία για να συμβάλουμε στην ειρήνευση στη Μέση Ανατολή» δήλωσε ο Σαρκοζί από το Παρίσι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Μέρκελ.

«Θέλω να εκφράσω εκ νέου την πεποίθησή μου, την οποία συμμερίζεται η ¶γκελα Μέρκελ, ότι πρέπει να δοθούν στο Ισραήλ εγγυήσεις ότι δεν θα περνάνε όπλα από τη μεθόριο αυτή (μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας). Μετά από αυτό, ο ισραηλινός στρατός θα πρέπει να αποσυρθεί από τη Γάζα» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες είναι έτοιμες να κάνουν ο,τιδήποτε χρειάζεται για να εξασφαλίσουν μια ειρηνευτική συμφωνία.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, η Μέρκελ δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Σαρκοζί όσον αφορά τους όρους για την επίτευξη μιας εκεχειρίας στη Γάζα και σημείωσε ότι έχει ζωτική σημασία να εξασφαλιστεί ότι το Ισραήλ έχει εγγυήσεις για την ασφάλειά του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή