Τις αραβικές χώρες θα επισκεφθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2002 12:04
A- A A+

Διπλωματική εκστρατεία οργανώνει η Αγκυρα στον Αραβικό κόσμο για να εξασφαλίσει την κατανόηση των Αράβων για την αναμενόμενη τουρκική εμπλοκή σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του Ιράκ.

Ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ ότι στέλνει τον πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Γκιούλ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. «Η Σαουδική Αραβία, η Συρία και η Αίγυπτος είναι οι χώρες που πρέπει να πειστούν. Αν δεν συγκροτηθεί ένας συνασπισμος χωρών και η Τουρκία μείνει μόνη, οι συνέπειες θα είναι κατστροφικές για τη χώρα», τόνισε ο Ερντογάν, δίχως να διευκρινίσει την ημερομηνία μετάβασης του Γκιούλ στη Μέση Ανατολή.

«Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Μέση Ανατολή για το Ιράκ... Ισως μεταβεί και στο Ιράν», τόνισε ο Ερντογάν.

Αν και η Αγκυρα έχει αντιταχθεί σε έναν πόλεμο κατά του Ιράκ, αναμένεται να παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση που οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπολύσουν επίθεση κατά της Βαγδάτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή