Διάλογος «χωρίς δογματισμούς» για την Παιδεία

Συνάντηση Αρη Σπηλιωτόπουλου με τον Πρωθυπουργό
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 12:56
UPD:13:09

«Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, άρα προσερχόμαστε σε ένα διάλογο που εξαρχής θα είναι tabula rasa», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος.

A- A A+

Διάλογο για την Παιδεία χωρίς δογματισμούς και προειλημμένες αποφάσεις προανήγγειλε ο υπουργός Αρης Σπηλιωτόπουλος ύστερα από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

«Είναι λογικό και αναμενόμενο ότι κυρίαρχη προτεραιότητα αποτελεί το πώς θα εξελιχθεί το λύκειο και πώς τα παιδιά θα προχωρούν στο επόμενο βήμα το πανεπιστήμιο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Α. Σπηλιωτόπουλος: Τabula rasa o διάλογος για την Παιδεία

Α. Σπηλιωτόπουλος: Τabula rasa o διάλογος για την παιδεία

Όπως είπε, ο διάλογος για την Παιδεία θα είναι χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, χρονικά όρια και δογματισμούς. «Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, άρα προσερχόμαστε σε ένα διάλογο που εξαρχής θα είναι tabula rasa», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το άσυλο

Για το θέμα του ασύλου οι απόψεις είναι δεδομένες, δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. «Είμαστε ανοιχτοί στις απόψεις που μπορούν να προστατεύσουν το άσυλο, όπως πραγματικά είναι άσυλο ιδεών, άσυλο ελευθερίας μέσα στο χώρο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν νοούνται τακτικές που μπορούν να βεβηλώνουν το άσυλο με βία και επεισόδια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή