ΠΑΣΟΚ: Εναρξη ηλεκτρονικού διαλόγου για την Τεχνική Εκπαίδευση

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 17:54
UPD:17:58
A- A A+

Tις προτάσεις του για την Τεχνική Εκπαίδευση παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ, διατυπώνοντας επικρίσεις για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης και ανακοινώνοντας την έναρξη ηλεκτρονικού διαλόγου για το θέμα.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και αλλαγή τριών υπουργών, σήμερα ο υπουργός Παιδείας είπε ότι όλα ξεκινούν από μηδενική βάση και ότι η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης είναι "tabula rasa"». «Αυτό είναι μια εύκολη απάντηση για να οδηγηθούν σε εκλογές και σε προεκλογική περίοδο, δεν είναι όμως αυτό που θέλει η χώρα. Η χώρα χρειάζεται απαντήσεις στο quo vadis» πρόσθεσε.

Α. Διαμαντοπούλου: Ηλεκτρονικός διάλογος για την τεχνική εκπαίδευση

Α. Διαμαντοπούλου: Ηλεκτρονικός διάλογος για την τεχνική εκπαίδευση

Σημείωσε ακόμη πως ο διάλογος με τη νεολαία δεν είναι ένα γενικό ευχολόγιο αλλά απαιτεί συγκεκριμένο πλαίσιο όπου οι ίδιοι οι νέοι μπορούν να έχουν άποψη και να την καταθέσουν για τα θέματα που τους αφορούν.

Η κ. Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στην τεχνική εκπαίδευση, επισήμανε ότι υπάρχει μείωση 30% των μαθητών στα Τεχνικά λύκεια, στα Επαγγελματικά λύκεια και στις Επαγγελματικές σχολές, κατά τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενη στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση τόνισε ότι απαιτείται μια συνολική πρόταση και προσέγγιση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει από μόνο του. Η αλλαγή του συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προϋποθέτει πολύ σημαντικές αλλαγές στο Γενικό και στο Τεχνικό Λύκειο. Προϋποθέτει νέα προσέγγιση στον επαγγελματικό προσανατολισμό και σημαντικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια».

Οπως ανέφερε σήμερα «ένα παιδί στην Γ΄ Λυκείου χρειάζεται σε φροντιστήρια περί τις δεκατρείς με δεκατέσσερις χιλιάδες ευρώ».

«Το ΠΑΣΟΚ -πρόσθεσε- θα καταθέσει σε όλα τα θέματα τη συγκεκριμένη πρότασή του. Τα πολιτικά κόμματα δεν είναι για να διαχειρίζονται διαλόγους γενικώς. Πρέπει τα ίδια να καταθέτουν τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους, ώστε πάνω σε αυτές να μπορεί να δομείται και να ολοκληρώνεται ένας διάλογος με τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας αλλά και με τους πολίτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή