Μπ. Ομπάμα: Ανταλλαγή απόψεων με γερουσιαστές

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 08:19
UPD:10:11
REUTERS/LARRY DOWNING

A- A A+

Ο Μπαράκ Ομπάμα, που θα ασκεί επίσημα σε λιγότερο από μιάν εβδομάδα τα καθήκοντα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αντάλλαξε επί 60 λεπτά, χθες Τρίτη, απόψεις με τους γερουσιαστές του κόμματος των Δημοκρατικών για το οικονομικό του πρόγραμμα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την αναγκαία στήριξη προς αυτό και την ταχύτερη διοχέτευση στην «πραγματική» οικονομία του β' τμήματος του «Πακέτου Σωτηρίας» για την ομοσπονδιακή οικονομία από τον απερχόμενο υπ. των Οικονομικών, Χένρι Πόλσον, ενός τμήματος που συμποσούται στα 350 δισ. δολάρια.

Ο Ομπάμα το μεσημέρι της Τρίτης 20 Ιανουαρίου ορκίζεται 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία.

Κατά τους αναλυτές η σωστή υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος που έχει ο μέλλων πρόεδρος, προκειμένου να «αναθερμανθεί» η σε βαθειά ύφεση ομοσπονδιακή οικονομία, όπως και οι τελικές επιλογές, που θα κάνει, στις επιμέρους χρήσεις των κονδυλίων του β' τμήματος του «Πακέτου Σωτηρίας» - η αξιοποίηση ενός ολόκληρου τρισεκατομμυρίου δολαρίων -ασφαλώς θα "δώσουν τον τόνο" της πρώτης φάσης της προεδρίας του όσον αφορά, βέβαια, τις εξελίξεις στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή