Η ανεργία σπρώχνει τους Αμερικανούς στο στρατό

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 15:55
A- A A+

Την ώρα που οι θέσεις εργασίας μειώνονται κατακόρυφα στις ΗΠΑ μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ολοένα περισσότεροι νέοι στρέφονται στα σώματα του στρατού προς αναζήτηση μιας σταθερής δουλειάς.

Το τελευταίο οικονομικό έτος ήταν εξαιρετικό για τις στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς όλες οι μονάδες κατέκτησαν ή υπερέβησαν τους στόχους στρατολόγησης, για πρώτη φορά μετά το 2004 που η βία είχε κλιμακώθηκε σημαντικά στο Ιράκ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του Πενταγώνου στους New York Times.

Το ρεύμα αυτό φαίνεται μάλιστα να δυναμώνει. Ο στρατός ξεπέρασε τους στόχους του για τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο — το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους— καθώς 21.443 Αμερικανοί στρατολογήθηκαν στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Από τα τέσσερα σώματα των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατός έχει αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των απωλειών ανθρώπινων ζωών στο Ιράκ και τις μακρόχρονες επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Ωστόσο, η οικονομία δεν είναι η μοναδική αιτία προσέκλυσης νέων στις στρατιωτικές δυνάμεις. Θετική επίδραση στη νέα τάση έχει και η πρόσφατη υποχώρηση των κρουσμάτων βίας στο Ιράκ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών στην εφημερίδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή