Σπηλιωτόπουλος: Παρακαταθήκη το έργο Στυλιανίδη

Αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες περί εισηγήσεων του ΕΣΠ για τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 14:34
UPD:18:49

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε πως το έργο που άφησε πίσω του στο υπουργείο Παιδείας ο κ. Στυλιανίδης αποτελεί παρακαταθήκη για τα επόμενα βήματα στο χώρο της Παδείας.

A- A A+

Ενημερωτική συνάντηση με τον τέως υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και νυν υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, είχε σήμερα ο υπουργός Παδείας ¶ρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε πως το έργο που άφησε πίσω του στο υπουργείο Παιδείας ο κ. Στυλιανίδης αποτελεί παρακαταθήκη για τα επόμενα βήματα στο χώρο της Παδείας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης στάθηκε ιδιαίτερα στη «συνέχεια και τη συνέπεια» ως βασικό συστατικό για την επιτυχία μιας κυβέρνησης.

Αρης Σπηλιωτόπουλος για Παιδεία

Αρης Σπηλιωτόπουλος για Παιδεία

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Παιδείας αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες περί εισηγήσεων του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. «Είπα απ’ την πρώτη στιγμή ότι ο διάλογος για τέτοια ζητήματα όπως το ζήτημα της εισαγωγής των παιδιών στα Πανεπιστήμια, θα κινηθεί πάνω σε tabula rasa. Θα είναι δηλαδή σε μία μηδενική βάση, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, δεν υπάρχουν παγιωμένες αντιλήψεις. Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε όλες τις απόψεις.

Επί της ουσίας, αν η πληροφορία αυτή ευσταθεί, είναι μία από τις πολλές απόψεις. Θα ακουστούν όλες και προφανώς το υπουργείο Παιδείας, επειδή δεν έχει προειλημμένες αποφάσεις, είναι σαφές ότι θα συγκεντρώσει τα πάντα, θα συζητήσει τα πάντα και βεβαίως όταν θα έχουν ωριμάσει τα θέματα θα συνθέσει και πρέπει να συνθέσει», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ευρ. Στυλιανίδης για Παιδεία

Ευρ. Στυλιανίδης για Παιδεία

«Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε, «θα ακούσουμε ακόμα και την πιο ακραία άποψη, προκειμένου να μάθουμε ή ενδεχομένως να μας είναι χρήσιμη στο συλλογισμό μας... Ο εθνικός διάλογος έχει πολλούς συμμετέχοντες. Βεβαίως και εκτιμούμε τους συγκεκριμένους. Βεβαίως και εκτιμούμε αυτούς που προέρχονται από τον κοινωνικό χώρο, οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν και δάσκαλοί μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουμε αποφασίσει κάτι. Ακούμε. Είμαστε ανοιχτοί στο να ακούσουμε και θα έχουμε πολύ δρόμο και θα ακουστούν πολλές απόψεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή