Αλβανία: Ευχές στον Αμερικανό πρόεδρο

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 10:50
A- A A+

Ευχές στο νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, διαβίβασαν τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, κύριοι Μπαμίρ Τόπι και Σαλί Μπερίσα αντίστοιχα.

«Η εκλογή σας στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ μου δίνει την ιδιαίτερη ικανοποίηση να σας διαβιβάσω, εκ μέρους του αλβανικού λαού, τις καλύτερες και θερμότερες ευχές μου για την ιστορική σας νίκη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Αλβανίας.

Ο κ. Τόπι εκφράζει, επίσης, την πεποίθηση ότι «το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της θητείας σας στην προεδρία θα ενισχυθεί και θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, προς όφελος των δύο φίλων λαών».

Διαβεβαιώνει δε τον Αμερικανό πρόεδρο, ότι ο ίδιος και ο αλβανικός λαός θα συνεχίσουν να είναι «αξιόπιστοι σύμμαχοι και εταίροι στο πλευρό του αμερικανικού λαού, στο πλαίσιο περιφερειακών και διεθνών πολιτικών, που στόχο έχουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη για μια αρμονική παγκόσμια συνύπαρξη».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, κ. Σαλί Μπερίσα, δήλωσε για την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων στις ΗΠΑ από τον Μπαράκ Ομπάμα πως η ανθρωπότητα είναι τώρα στραμμένη προς αυτόν.

Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης χαρακτήρισε μνημειώδη την προεκλογική εκστρατεία του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και χαρακτήρισε «μεγάλο φίλο» της χώρας του τον τέως πρόεδρο, Τζορτζ Μπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή