Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009 16:33
UPD:17:03
AΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο, που οργάνωσαν σήμερα έξω από τη Βουλή με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία, το Συντονιστικό Γενικών Καταλήψεων των Σχολών Αθήνας, το Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητών και το Συντονιστικό Μαθητών «Αλέξης Γρηγορόπουλος».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και ακολούθως πορεύτηκαν προς το Σύνταγμα, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα. Λίγο αργότερα επέστρεψαν στα Προπύλαια και διαλύθηκαν ειρηνικά.

«Στην καρδιά του συντηρητικού χειμώνα, που ζούμε, τις Αλκυονίδες μέρες αποτελεί ο αγώνας της εκπαιδευτικής κοινοτητας για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και τα άλλα δημοκρατικά δικαιώματα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Κώστας Μανιάτης, και κατήγγειλε «η κυβέρνηση μιλάει για λευκό χαρτί γιατί δεν θέλει συζήτηση επί της ουσίας».

«Το δικό μας χαρτί δεν είναι λευκό, έχουν γραφτεί σε αυτό τα αιτήματά μας με αγώνες, αλλά σε αυτά πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, αλλιώς δεν θα έχουμε διάλογο, αλλά μια καλοστημένη παράσταση», κατέληξε ο συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή