Σάρωσε η καταιγίδα - Αυξάνονται οι νεκροί σε Γαλλία και Ισπανία

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 14:12
UPD:15:43

A- A A+

Περίπου 700.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στη νοτιοδυτική Γαλλία μετά από την καταιγίδα που έπληξε την περιοχή το σαββατοκύριακο και στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους.

Σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, πολλά από τα πληγέντα σπίτια δεν διαθέτουν πόσιμο νερό καθώς η υδροδότησή τους γίνεται με τη βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική καταιγίδα αυξήθηκε σε εννέα στη διάρκεια της νύχτας, καθώς τέσσερις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα που διέρρευσε όταν σταμάτησε να λειτουργεί η θερμάστρα τους εξαιτίας της διακοπής ρεύματος.

Ο γαλλικός στρατός θα επιστρατεύσει άλλους 700 στρατιώτες εντός της ημέρας για να συνδράμουν τις προσπάθειες των 300 στρατιωτών που εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών.

REUTERS
Σάρωσε Γαλλία και Ισπανία η φονική καταιγίδα

Κακοκαιρία έπληξε και την Ισπανία, όπου ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε σήμερα σε 14 μετά την ανακάλυψη δύο ακόμη νεκρών.

Ένα ζευγάρι βρήκε το θάνατο μέσα στο σπίτι του στο Θέρβο, στις ακτές της βορειοδυτικής περιοχής της Γαλικίας, πιθανότατα από εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα κατά τη χρήση μιας παλιάς σόμπας, δεδομένου ότι η περιοχή είχε μείνει χωρίς ρεύμα εξαιτίας της καταιγίδας.

Τέλος, νέες προειδοποιήσεις για καταιγίδες εκδόθηκαν για τη Γαλικία και την βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, όπου περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή