Την προσφυγή της κυβέρνησης για την αυριανή κινητοποίηση καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 10:02
UPD:11:19
A- A A+

Τη δικαστική προσφυγή της κυβέρνησης κατά της αυριανής κινητοποίησης και συγκέντρωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος, καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, κάνοντας λόγο για επίδειξη αυταρχισμού, καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων.

«Μετά τη βιομηχανία κήρυξης καταχρηστικών και παράνομων απεργιών, όπου μόνο για το Δημόσιο από τις 114 προσφυγές σε βάρος Ομοσπονδιών και Συλλόγων οι 112 έγιναν αποδεκτές κατά τον τελευταίο χρόνο, η χθεσινή προσφυγή των υπουργείων Εσωτερικών, Μεταφορών, Οικονομικών κατά της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ, που γίνεται για πρώτη φορά, υπερβαίνει απροκάλυπτα κάθε όριο σεβασμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Σήμερα στις 13.45 -επισημαίνεται χαρακτηριστικά- στην αίθουσα 1 - κτίριο 5 της Σχολής Ευελπίδων δεν δικάζεται η ΑΔΕΔΥ αλλά το δικαίωμα της απεργίας για τα στοιχειώδη. Η επίδειξη αυταρχισμού, καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων δεν πρόκειται να περάσει».

Η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει για αύριο Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος για το Ταμείο Πρόνοιας και τον ΟΠΑΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή