ΚΚΕ: «Όχι» στο διάλογο για την Παιδεία που επιχειρεί η κυβέρνηση

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 17:18
A- A A+

Aρνητική είναι η απάντηση της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην πρόκληση του υπουργού Παιδείας για διάλογο για το νέο Λύκειο και το Εξεταστικό.

Με επιστολή της προς τον κ. ¶ρη Σπηλιωτόπουλο επαναλαμβάνει τα όσα είχε αναφέρει κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ότι δηλαδή το κόμμα της «δεν νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του ένα διάλογο που επιχειρεί η κυβέρνηση, με στόχο να προετοιμαστούν προαποφασισμένες επιλογές που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ΕΕ». Αντίθετα, σημειώνει πως «στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής μπορούν να αναπτυχθούν οι θέσεις των κομμάτων συζητώντας πάνω στις επιλογές που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας».

Το πλήρες κείμενο της απαντητικής επιστολής στον υπουργό Παιδείας:

«Κύριε υπουργέ,

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία, το Κόμμα μας τοποθετήθηκε δημόσια στην πρόταση διαλόγου που κατέθεσε η κυβέρνηση.

»Καταθέσαμε την πρότασή μας συνολικά για την εκπαίδευση στο πλαίσιο της οποίας στεκόμαστε και στο σύστημα πρόσβασης από ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο γενικής μόρφωσης σε μια ενιαία ανώτατη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Καταστήσαμε σαφές ότι το Κόμμα μας δεν νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του ένα διάλογο που επιχειρεί η κυβέρνηση, με στόχο να προετοιμαστούν προαποφασισμένες επιλογές που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ΕΕ. Επιλογές που ενισχύουν το διπλό σχολικό δίκτυο (ΤΕΕ-Ενιαία) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προσαρμόζουν το σύστημα επιλογής ενισχύοντας ταξικά φίλτρα, γιγαντώνοντας την παραπαιδεία.

»Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής μπορούν να αναπτυχθούν οι θέσεις των κομμάτων συζητώντας πάνω στις επιλογές που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

Αλέκα Παπαρήγα

ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή