Σπηλιωτόπουλος: Κλίμα συναίνεσης για παιδεία με προοπτική

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 16:37
UPD:16:40

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημείωσε πως «όσοι μπορούν να προσφέρουν στα ζητήματα της Παιδείας, πρέπει να το κάνουν».

A- A A+

«Στο ζήτημα της παιδείας, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον και προοπτική θα πρέπει να το δούμε σε ένα κλίμα συναίνεσης και να ξέρουμε ότι ό,τι συμφωνήσουμε δεν θα αλλάζει από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, ούτε από υπουργό σε υπουργό», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας ¶ρης Σπηλιωτόπουλος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών του υπουργού, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις και να προχωρήσει ο διάλογος για την παιδεία.

«Η εμπειρία όλων είναι εξαιρετικά σημαντική, είναι πολύτιμη και κύρια γιατί ξεκινούμε έναν διάλογο για την αναμόρφωση του συστήματος Παιδείας […] και χρειάζεται τη συμβολή όλων, κατά κύριο λόγο, αυτών που έχουν ήδη πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία και έχουνε να καταθέσουν απόψεις για τα ζητήματα της Παιδείας, όπως ακριβώς ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επανέλαβε πως «όσοι μπορούν να προσφέρουν στα ζητήματα της Παιδείας, πρέπει να το κάνουν», καθώς στην παιδεία «αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι πρέπει να ακουστούν «όλες οι απόψεις χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, με τόλμη, να αποδεχτούμε τις απόψεις εκείνες που είναι σωστές από οπουδήποτε κι αν προέρχονται».

Ερωτηθείς σχετικά με τα κρούσματα βίας των τελευταίων ημερών ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημείωσε πως η βία «συνιστά μία δύναμη οπισθοδρομική, μία δύναμη συντήρησης, μία δύναμη η οποία σπρώχνει τη χώρα μας προς τα πίσω».

«Η βία είναι αυτή η οποία όχι απλώς απαξιώνει τη δημοκρατία μας αλλά στην ουσία στοχεύει στο βασικό κύτταρο της κοινωνίας που είναι η ελευθερία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή