Κάλπες το αργότερο έως τον Ιούνιο ζητά ο Γ. Παπανδρέου

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 16:52
UPD:10/04/2009 14:26

«Ζητάμε εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα και προτείνω δημόσια προς τον πρωθυπουργό μία συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών τώρα, ή το αργότερο μέχρι τις Ευρωεκλογές, ή μαζί με τις Ευρωεκλογές», τόνισε σε συνένετυξη Τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

A- A A+

Δημόσια πρόταση στον πρωθυπουργό για τη διεξαγωγή εκλογών άμεσα, ή μέχρι την ημερομηνία των Ευρωεκλογών, απηύθυνε σήμερα από το Ζάππειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου.

«Ζητάμε εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα και προτείνω δημόσια προς τον πρωθυπουργό μία συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών τώρα, ή το αργότερο μέχρι τις Ευρωεκλογές, ή μαζί με τις Ευρωεκλογές, οπότε, έτσι και αλλιώς, θα στηθούν κάλπες και συναινετική εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε κατά την εισηγητική του ομιλία ο κ. Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την πορεία της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή οφείλεται στις πολιτικές της κυβέρνησης, που έχουν σηματοδοτήσει την κρίση εδώ και πέντε χρόνια. Όπως είπε, δεν θεωρεί την κυβερνητική πολιτική απλώς λανθασμένη, ή οφειλόμενη σε ανικανότητα, αλλά τη χαρακτήρισε συνειδητή επιλογή κυριαρχούμενη από αντιλήψεις και πρακτικές που οδηγούν σε αδιέξοδα.

PASOK WEB RADIO
Συνέντευξη Τύπου Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη ενώπιον της διεθνούς κρίσης και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση ούτε της εσωτερικής, ούτε και της διεθνούς κρίσης.

«Χρειάζεται νέα πορεία και νέα κυβέρνηση, που θα βγάλει τη χώρα και την κοινωνία από την κρίση, θα ξαναδώσει ελπίδα και σιγουριά και θα στηριχθεί στη συμμαχία των αδύναμων και δημιουργικών δυνάμεων»,τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι αυτή τη νέα πορεία δεν μπορεί να την εγγυηθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Ως προϋποθέσεις για τη νέα πορεία ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε πέντε σημεία:

- Συλλογικότητα και ενότητα και πρόταξη μίας συμμαχίας παραγωγικών στρωμάτων, που θα στηρίζουν και τους αδύναμους,απέναντι σε μια κυβέρνηση που διχάζει και διαιρεί την κοινωνία.

- Πρόγραμμα - δέσμευση - σχέδιο και κράτος δικαίου απέναντι στην ανομία και την ατιμωρησία, με βασικούς άξονες την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την τιμωρία των ενόχων όσο ψηλά και αν βρίσκονται, την αξιολόγηση και τη λογοδοσία και τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης, με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

- Αμεσα μέτρα εξόδου από την κρίση με στοχεύσεις ξαναζωντανέματος της αγοράς και στήριξη των αδυνάτων μέσω δίκαιης αναδιανομής του πλούτου.

- Νέο αναπτυξιακό πρότυπο,"πράσινη ανάπτυξη",δηλαδή δημιουργία νέου πλούτου, μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

- Κυβέρνηση παρούσα στην ΕΕ και διεθνώς έναντι της πεντάχρονης απουσίας της κυβέρνησης της ΝΔ από τα παραπάνω και, όπως σημείωσε "μια κυβέρνηση που ξέρει και μπορεί να διαπραγματεύεται, διαθέτει σχέδιο το οποίο μπορεί να προωθήσει και να γίνει αποδεκτό από την ΕΕ και τις διεθνείς αγορές".

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως από τον περασμένο Ιούνιο είχε ζητήσει τη διενέργεια εκλογών, θέτοντας ως προϋπόθεση τη διαλεύκανση των σκανδάλων. Προφανώς, διευκρίνισε, αυτή η προϋπόθεση δεν ισχύει, καθώς, όπως υποστήριξε, ήταν ξεκάθαρη η επιλογή Καραμανλή για παραγραφή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο την επομένη των εκλογών, τονίζοντας πως η ανοικοδόμηση της χώρας απαιτεί τη συνεργασία όλων.

Το ερώτημα είναι αν θα μείνουμε σε μια πορεία αυτοκαταστροφής ή θα προχωρήσουμε στην εκλογή μιας νέας κυβέρνησης που θα θέτει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και γνωστοποίησε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει τους νέους εθνικούς στόχους οι οποίοι θα κινητοποιήσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή