Μόναχο: Το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ θα δώσει ο Μπάιντεν

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2009 11:08
UPD:14:19
A- A A+

Την πρώτη μεγάλη ομιλία για την εξωτερική πολιτική της νέας αμερικανικής κυβέρνησης- που αναμένεται να σηματοδοτήσει τη ρίξη με την πολιτική του πρώην αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους- πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο Μόναχο, στη διεθνή διάσκεψη για την Ασφάλεια.

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επιβεβαιώσει την πρόθεση της Ουάσινγκτον να θέσει τέρμα στη μονομέρεια της προηγούμενης κυβέρνησης, μιλώνταςμπροστά σε 300 συμμετέχοντες της διεθνούς διάσκεψης, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ και ο Ρώσος αντιπρόεδρος Σεργκέι Ιβανόφ.

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Αλί Λαριτζανί εξέφρασε χθες μία συγκρατημένη ικανοποίηση για την αμερικανική κυβέρνηση, παρατηρώντας ότι ο πρόεδρος Ομπάμα εμφανίζεται έτοιμος «να ακούσει και όχι να υπαγορεύσει».

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Μπάιντεν πρόκειται να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ιβανόφ, την πρώτη ανωτάτου επιπέδου συνάντηση των δύο χωρών από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Ομπάμα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή