«Συνάντηση γνωριμίας» Αρ. Σπηλιωτόπουλου - πρυτάνεων

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 21:39
A- A A+

«Συνάντηση γνωριμίας» είχε ο υπουργός Παιδείας ¶ρης Σπηλιωτόπουλος με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους Διοικουσών Επιτροπών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας.

«Θεωρώ ότι η συνάντηση αυτή είναι η αρχή πολλών άλλων συναντήσεων εργασίας με στόχο όσο την το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή των υφισταμένων νόμων, αλλά και διόρθωση των πλαισίων μέσα στα οποία λειτουργούν τα ελληνικά Πανεπιστήμια» δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος αμέσως μετά.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία του διαλόγου για την Παιδεία, ανέφερε πως τα πράγματα προχωρούν.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Τσίρης επισήμανε πως τα Πανεπιστήμια, ως αυτοδιοικούμενα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, πρέπει να έχουν λόγο και ως προς τον αριθμό των εισακτέων και ως προς τον τρόπο εισαγωγής. «Αυτό όμως είναι θέμα του διαλόγου που έχει ξεκινήσει και από πλευράς του Υπουργείου αλλά κι εμείς, από πλευράς της Συνόδου των Πρυτάνεων, με τη σύσταση μιας Ειδικής Επιτροπής η οποία εργάζεται και θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα στην επόμενη Σύνοδο και ενδεχομένως και σε μεθεπόμενη Σύνοδο» συμπλήρωσε.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης ανέφερε πως τα πανεπιστήμια συνολικά συμφωνούν σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως προσωπικά είναι αντίθετος στο προπαρασκευαστικό έτος, επισημαίνοντας όμως πως αυτό είναι προσωπική του άποψη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή