Λονδίνο: Δεν έπληξε τα θέατρα η οικονομική κρίση

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 11:03
A- A A+

Τα θέατρα του Λονδίνου είναι οι μόνες επιχειρήσεις στην Αγγλία, που δεν έχουν επηρεασθεί αρνητικά από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Αντίθετα, είχαν αύξηση οι πωλήσεις των εισιτηρίων τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Εταιρείας Θεάτρων του Λονδίνου», οι εισπράξεις των θεάτρων του Λονδίνου, το 2008, ήταν συνολικά 485 εκατομμύρια λίρες, μια αύξηση 3% σε σχέση με την περίοδο του 2007.

Η πρόεδρος της Εταιρείας Θεάτρων του Λονδίνου, κ. Νίκα Μπερνς, απέδωσε την «αντοχή» των θεάτρων στην τρέχουσα οικονομική κρίση στη μεγάλη εμπορική επιτυχία που έχουν ορισμένα θεατρικά έργα και συγκεκριμένα τα δύο μιούζικαλ «Μάμμα Μία» και «Τζέρσεϋ Μπους» και το έργο του Σαίξπηρ «Αμλετ».

«Στο σημερινό δύσκολο οικονομικό κλίμα ο κόσμος προτιμάει να ξοδεύει τα χρήματα που έχει για διασκέδαση στα θέατρα παρά σε ακριβά εστιατόρια. Το Γουέστ Εντ (έτσι είναι γνωστή η περιοχή του Λονδίνου με τα θέατρα) έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα στην οικονομική κρίση σε σύγκριση με το Μπροντγουαίη της Νέας Υόρκης», δήλωσε η κ. Νίκα Μπερνς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς