Αλ. Αλαβάνος: Στροφή στο δημόσιο για την αντιμετώπιση της κρίσης

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 15:31
UPD:17:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

«Στροφή στο δημόσιο» πρότεινε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μετά από τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, καθώς όπως υποστήριξε «το δημόσιο είναι σήμερα το βασικό εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση».

Έκανε λόγο για «ένα δημόσιο όμως που θα ανταποκρίνεται στα προβλήματα, θα έχει τη δυνατότητα να μεταρρυθμιστεί, θα είναι αξιόπιστο και αποτελεσματικό».

Ζήτησε επίσης «άλλη αντιμετώπιση των δημοσιών υπαλλήλων από τη σημερινή», καθώς «πάνω στους ώμους τους θα πέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, η υλοποίηση πολιτικών για την έξοδο από την κρίση»

Ο κ. Αλαβάνος κάλεσε την κυβέρνηση μεταξύ άλλων να προβεί σε «ουσιαστικές αυξήσεις για το σύνολο των αμοιβών τους, επομένως, αλλαγές σε ό,τι προβλέπεται από το Πρόγραμμα Σταθερότητας».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ειδική αναφορά στον κλάδο νοσοκομειακών γιατρών, που προχωρούν σε κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αναίρεση βασικών στοιχείων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο νομοσχέδιο, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να «να σεβαστεί την υπογραφή του και να σταματήσει τον εμπαιγμό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή