Γ. Παπανδρέου: Από τα πιο συγκεντρωτικά κράτη της υφηλίου η Ελλάδα

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 16:41

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως ο σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να ενημερωθεί από την ΕΝΑΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νομοί της χώρας.

A- A A+

Έχουμε ένα από τα πιο συγκεντρωτικά κράτη της υφηλίου, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με την ΕΝΑΕ, υπογραμμίζοντας στο πρόγραμμα του κόμματός του η αποκέντρωση αποτελεί θεμελιακή θέση.

Πιο αναλυτικά, ανέφερε πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που, όπως σημείωσε, αντιμετωπίζει έτσι και αλλιώς πολλά προβλήματα, επιβαρύνεται ιδιαίτερα και από το συγκεντρωτισμό, ο οποίος μετατρέπει το νομάρχη σε «πελάτη» του κράτους, με την έννοια ότι ο νομάρχης «τρέχει» από υπουργείο σε υπουργείο προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιο έργο.

Τόνισε ακόμη πως στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το επιτελικό κράτος που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί τα μεγάλα έργα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πρότασης για την αποκέντρωση και την αλλαγή της διοικητικής δομής της χώρας.

Καταλήγοντας επισήμανε πως ο σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να ενημερωθεί από την ΕΝΑΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νομοί της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή