Συναίνεση για την Παιδεία ζητεί ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009 21:49
A- A A+

Συναίνεση και συνεργασία για ένα στρατηγικό, όπως ανέφερε, σχέδιο μακράς πνοής στα θέματα της παιδείας, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Η παιδεία είναι εθνική προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση και κανείς δεν μπορεί, ούτε πρέπει, να προτάσσει μικροκομματική αντίληψη», σημείωσε, παραδεχόμενος πως η παιδεία «είναι πράγματι ο μεγάλος ασθενής».

Απαντώντας στις έντονες επικρίσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «υποχρηματοδότηση της παιδείας» και έκαναν λόγο για «οικονομική ασφυξία των ΑΕΙ», ο κ. Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε:

«Η χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα. Πράγματι η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στο στόχο του 5%, όμως δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει όχι γιατί δεν το θέλει, αλλά γιατί στη παρούσα διεθνή οικονομική συγκυρία δεν είναι πραγματοποιήσιμος στόχος. Θέλουμε το 5% για τη παιδεία δεν μπορεί όμως να γίνει τώρα, κάτω από αυτή τη χρηματοπιστωτική κρίση».

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει αναλυτικά την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ.

Από την πλευρά της, η αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ ¶ννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι εδώ και πέντε χρόνια όλα τα σημαντικά ζητήματα υποβαθμίζονται και ευτελίζονται, όπως η εσωτερική ασφάλεια της χώρας που απειλείται, η υγεία που βρίσκεται στο κόκκινο και η παιδεία που έχει εξαιρετικά προβλήματα.

Επικρίσεις διατύπωσαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ, Ιωάννης Ζιώγας, του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Κουράκης και του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή