Λετονία: Ετοιμος για πρωθυπουργός ο Πιότρ Αβεν

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 06:16
A- A A+

Ετοιμος να γίνει πρωθυπουργός της Λετονίας, δηλώσει ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος, λετονικής καταγωγής, Πιότρ Αβεν, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα της Βαλτικής να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ανακοίνωσε χθες σύμβουλός τους στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας».

Ο Αβεν, πρόεδρος της ρωσικής τράπεζας Alfa Bank, μπορεί να αποδειχθεί ένας καλός κυβερνήτης διότι διαθέτει «πλούσια εμπειρία», τόνισε ο σύμβουλός του Αλεξάντρ Γκάφιν, μολονότι δήλωσε πως ο τραπεζίτης «δεν έχει δεχθεί καμμία πρόταση» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Αβεν είναι ένας από τους θεμελιωτές της μετασοβιετικής οικονομίας στη Ρωσία και της χρηματοοικονομικής αγοράς της. Ο Ρώσος πρώην πρωθυπουργός κι οικονομολόγος Γεγκόρ Γκαϊντάρ τόνισε στην «Ηχώ της Μόσχας» πως ο Αβεν, «θα μπορούσε να βοηθήσει τη Λετονία να ξεπεράσει την οικονομική κρίση».

Η Λετονία πλήττεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και έχει παραμείνει ακυβέρνητη έπειτα από την παραίτηση την περασμένη Παρασκευή της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Ιβάρς Γκοντμάνις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή