Απορρίπτει η κυβέρνηση τις επικρίσεις για τα καρτοκινητά

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 14:50
A- A A+

Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν μετά την προαναγγελία της κατάργησης της ανωνυμίας για όλους τους κατόχους καρτοκινητών τηλεφώνων, στο πλαίσιο της νέας δέσμης μέτρων για τις φυλακές.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, διαβεβαίωση πως το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να υπάρχει.

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιοι - δεν θέλω να τους κατονομάσω - με τη συμπεριφορά τους βάζουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα πάνω από το καλό του τόπου και πάνω από την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας» συνέχισε. Πρόσθεσε δε ότι κανένα δικαίωμα των πολιτών δεν πλήττεται από τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία στις χώρες που και η δημοκρατία ισχύει και τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα είναι απολύτως σεβαστά.

Ο κ. Αντώναρος επισήμανε ακόμη ότι το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία, ενώ τόνισε πως θα μελετηθεί και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο που χρειάζεται για να εφαρμοστεί.

Αναφερόμενος στην απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα, επανέλαβε πως η επιτυχία στην έκβαση του εγχειρήματος ήταν δυνατή λόγω του ότι είναι διαβρωμένα μεγάλα τμήματα του συστήματος.

Ερωτηθείς αν η τουριστική κίνηση θα επηρεαστεί από αυτό το περιστατικό, σημείωσε ότι οι ξένοι επισκέπτες αποφασίζουν με διαφορετικά κριτήρια.

«Δεν έχω καμία τέτοια ένδειξη» απάντησε σε ερώτηση αν υπάρχουν ενδείξεις ότι η τρομοκρατία συνδέεται με απαγωγές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή