Σε καλό κλίμα η συνάντηση υπ. Παιδείας - ΟΙΕΛΕ

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 16:20
UPD:16:33
AΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

A- A A+

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας ¶ρη Σπηλιωτόπουλου με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Ο πρόεδρός της μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το διοικητικό συμβούλιο αύριο θα αποφασίσει τη συμμετοχή της ομοσπονδίας στο διάλογο για την παιδεία με μεγάλη πλειοψηφία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε πως έγινε ανταλλαγή απόψεων ώστε να αποφευχθεί κάθε αιφνιδιασμός, διαβεβαιώνοντας πως καλή τη πίστη το υπουργείο θα ακουμπήσει όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

«Θεωρούμε κρίσιμο και το ρόλο και τον τρόπο, με τον οποίο θα συμμετέχει η ΟΙΕΛΕ» στο διάλογο, πρόσθεσε, ενώ γνωστοποίησε ότι θα έχει συζήτηση και με τους ιδιοκτήτες των σχολείων.

«Ένα σχολείο πάνω από όλα είναι σχολείο και δευτερευόντως επιχείρηση» τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα αρχίσει ο διάλογος για την παιδεία, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, απάντησε πως αυτό θα γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα, περιμένει όμως από τον κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη να ενημερώσει το υπουργείο σχετικά με τους χρόνους που θέλει για να οργανωθεί όσο το δυνατόν πιο καλά ο διάλογος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνάντηση Α. Σπηλιωτόπουλου με ΟΙΕΛΕ

Συνάντηση Α. Σπηλιωτόπουλου με ΟΙΕΛΕ

«Εμείς θα αποφασίσουμε αύριο στο Διοικητικό Συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία ότι λέμε "ναι" στο διάλογο αυτό χωρίς προαπαιτούμενα και είναι ευκαιρία να γίνει κατανοητό από όλους ότι οι διμερείς σχέσεις δεν οδηγούν σε λύσεις πλατιάς αποδοχής της κοινωνίας μας» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή