Στο Παρίσι μεταβαίνει ο πρόεδρος της Βουλής

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 12:34
A- A A+

Για το Παρίσι αναχωρεί σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων των Εθνικών Κοινοβουλίων των χωρών - μελών της Ε.Ε., οι εργασίες της οποίας ξεκινούν αύριο, Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται το Σάββατο το απόγευμα, 28 Φεβρουαρίου. Τον κ. Σιούφα συνοδεύει η Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Ελσα Παπαδημητρίου.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει ο πρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μπερνάρ Ακουαγιέ, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ, θα ανοίξει τις εργασίες της Διάσκεψης.

O πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας αναμένεται να αναφερθεί στις πρόνοιες της Συνθήκης της Λισαβόνας για τη συμμετοχή των εθνικών κοινοβουλίων στην εφαρμογή των αρχών της επικουρικότητας και αναλογικότητας καθώς και στο νέο ρόλο των Κοινοβουλίων για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Εκτός από τους προέδρους των 27 Εθνικών Κοινοβουλίων στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χανς - Γκερτ Πέτερινγκ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών για το μέλλον της Ε.Ε. από το 2020 έως το 2030, πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες, ενώ παρεμβάσεις έχουν κληθεί να κάνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπρουνό Λε Μέρ και ο πρόεδρος της Γερουσίας της Τσεχικής Δημοκρατίας Πρεμύσλ Σομπότκα.

Ιδιαίτερη σημασία προσλαμβάνει η συνάντηση που θα έχουν οι 27 πρόεδροι των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε. με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζύ, ο οποίος θα τους υποδεχθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η Διάσκεψη των Παρισίων γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, διεθνών πολιτικών προβλημάτων και συντονισμένων ενεργειών για την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας. Στο πλαίσιο αυτό θα ανταλλαγούν απόψεις για τη συμβολή των Κοινοβουλίων στη διαχείριση κρίσεων, το θεσμικό μέλλον της Ε.Ε. και γενικότερα το μέλλον της Ευρώπης με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή