Αυξημένη η κίνηση λόγω της εξόδου των εκδρομέων

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 18:33
UPD:18:50
A- A A+

Αυξημένη είναι η κίνηση τόσο στα σημεία εξόδου από την Αθήνα προς τις εθνικές οδούς όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω της «απόδρασης» των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 18:00 η κίνηση των ήταν αυξημένη στη Λεωφόρο Αθηνών από Παλατάκι μέχρι Διυλιστήρια και πολύ αυξημένη στην έξοδο προς Αθηνών-Λαμίας από το ύψους του Αλλού Fun Park έως την Αχαρνών.

Στην Αθηνών-Κορίθνου τα οχήματα την ίδια ώρα σχημάτιζαν ουρά περίπου ενός χιλιομέτρου, χωρίς όμως η καθυστέρηση να είναι μεγάλη. Δυσκολότερη ήταν η κατάσταση για τους οδηγούς στα διόδια του Ζευγολατιού, όπου υπήρχε ουρά τριών χιλιομέτρων.

Στην Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα στα διόδια Αφιδνών και Σχηματαρίου η ροή ήταν αυξημένη, χωρίς όμως, να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβληματα.

Επί ποδός η Τροχαία

Η Τροχαία λαμβάνει από σήμερα έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και την πρόληψη των ατυχημάτων. Ήδη από το μεσημέρι απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 1,5 τόνο σε συγκεκριμένα τμήματα των εθνικών οδών. Την Κυριακή δεν θα ισχύουν οι απαγορεύσεις αυτές.

Παράλληλα, τροχονόμοι βρίσκονται στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων και σε βασικές διασταυρώσεις - κόμβους, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία, ενώ τα ειδικά συνεργεία θα ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις (παραβίαση του ορίου ταχύτητας, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, αντικανονικές προσπεράσεις, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, προστατευτικού κράνους κ.α.).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή