Ο καιρός το εορταστικό τριήμερο

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 13:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Στη Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και το απόγευμα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή

Γενικά αίθριο καιρό και βαθμιαία αραιές νεφώσεις προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ. Το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί τοπικά 5 Μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Καθαρά Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, στα δυτικά κατά τόπους στα βόρεια και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή