ΠΑΣΟΚ: Προσλήψεις στο δημόσιο για κομματικό όφελος

«Σκανδαλώδης προκήρυξη στον ΟΠΑΠ»
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 12:05
UPD:12:53
A- A A+

Αύξηση 34% παρουσιάζουν οι εγκρίσεις προσλήψεων στο δημόσιο τομέα από το α’ στο β’ εξάμηνο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για δημιουργία πελατειακού κράτους.

Σύμφωνα με τον κ. Ρόβλια, από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, προκύπτει ότι από 7-3-2004 μέχρι 31-12-2008 έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ συνολικά 735.616 προσλήψεις διαφόρων κατηγοριών, εκ των οποίων 64.600 εντός του β’ εξαμήνου του 2008, έναντι 48.116 εγκρίσεων προσλήψεων το α’ εξάμηνο του 2008.

Παράλληλα, ο κ. Ρόβλιας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εγκρίνοντας 139.719 συμβάσεις έργου, δημιούργησε ήδη μια νέα γενιά συμβασιούχων, οι οποίοι προσλαμβάνονται χωρίς μόρια, χωρίς κριτήρια και εκτός ΑΣΕΠ». «Αν σ’ αυτές τις 139.719 εγκρίσεις συμβασιούχων “νέας γενιάς” προστεθούν και οι 278.888 εγκρίσεις ορισμένου χρόνου και εποχικών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων επίσης προσλαμβάνεται εκτός ΑΣΕΠ, καθίσταται σαφές ότι ένας τεράστιος αριθμός “εκλεκτών” (418.607) προσλαμβάνονται και απασχολούνται στο Δημόσιο ρουσφετολογικά, σε βάρος άλλων άνεργων νέων», συνεχίζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Ρόβλιας επισημαίνει πως έχουν εγκριθεί συνολικά 418.607 προσλήψεις συμβασιούχων, ορισμένου χρόνου και εποχικών, έναντι μόλις 140.421 θέσεων μονίμου προσωπικού και αορίστου χρόνου, οι περισσότεροι των οποίων είναι εκπαιδευτικοί. «Προτιμούν να προσλαμβάνουν “ημέτερους” από το “παράθυρο” και αποφεύγουν να προσλάβουν μονίμους μέσω του ΑΣΕΠ, διότι το τελευταίο τηρεί αντικειμενικές διαδικασίες, διαδικασίες τις οποίες απεχθάνεται η κυβέρνηση Καραμανλή. Το καθεστώς προσλήψεων στο κομματικό κράτος που “στήνει” η ΝΔ είναι φαύλο. Έχουν επαναφέρει τη χώρα στη δεκαετία του ’50», αναφέρει χαρακτηριστικά το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. χρησιμοποιεί τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα για κομματικό όφελος, καταρρακώνοντας κάθε έννοια σοβαρής και αντικειμενικής διαδικασίας».

«Σκανδαλώδης προκήρυξη προσλήψεων στον ΟΠΑΠ»

Εν τω μεταξύ «για μία ακόμη σκανδαλώδη προκήρυξη προσλήψεων στον ΟΠΑΠ» κάνουν λόγο 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας, Πολιτισμού και Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν, προκηρυχθήκαν 68 θέσεις υπαλλήλων για πρόσληψη από την εταιρεία «ΟΠΑΠ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» με ανάρτηση -όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν- στον πίνακα ανακοινώσεων του Οργανισμού και πενθήμερη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή