Συμφωνίες Ισπανίας - Ρωσίας στoν τομέα της ενέργειας

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 15:26
UPD:15:32
REUTERS/SERGIO PEREZ

A- A A+

Μια σειρά συμφωνιών, οι οποίες θα διευρύνουν την πρόσβαση των ισπανικών επιχειρήσεων στους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, υπέγραψαν Ρωσία και Ισπανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

«Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια στην τροφοδοσία ενέργειας για την Ισπανία και εγγυάται καλύτερη πρόσβαση για τις εταιρείες μας στα ενεργειακά αποθέματα της Ρωσίας», δήλωσε ο Θαπατέρο, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό, οι συμφωνίες καλύπτουν τους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όπως τόνισε, όταν η Ισπανία αναλάβει την προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2010, θα επιχειρήσει τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία, ειδικά στον τομέα της ενέργειας.

Η επίσκεψη Μεντβέντεφ στην Ισπανία είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος σε ευρωπαϊκή χώρα, μετά τις πενθήμερες εχθροπραξίες με τη Γεωργία τον περασμένο Αύγουστο, τις οποίες αποκήρυξε η ΕΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή