ΗΠΑ: Προς έγκριση ο διορισμός του Ρον Κερκ

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 06:26
A- A A+

Η αμερικανική Γερουσία είναι πιθανόν να προχωρήσει στην έγκριση του διορισμού του πρώην δημάρχου του Ντάλας Ρον Κέρκ ως εκπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο παρά το γεγονός ότι είχε διαφορές με την εφορία για το ποσόν των 10.000 δολαρίων μεταξύ των ετών 2005 και 2007, ανακοίνωσε χθες το βράδυ κορυφαίος Αμερικανός γερουσιαστής.

«Ήταν αθώα λάθη και πιστεύω ότι ο διορισμός του θα επικυρωθεί« δήλωσε ο γερουσιαστής Μαξ Μπάουκους, από τη Μοντάνα, μέλος της οικονομικής επιτροπής της Γερουσίας.

Ο Κερκ είχε συμφωνήσει να καταβάλει φόρους 9.975 δολαρίων μετά από επανεξέταση των φορολογικών του επιστροφών αποκαλύπτοντας ότι δεν είχε δηλώσει 37.750 δολάρια που είχε εισπράξει ως έξοδα παράστασης σε ομιλίες του στο Κολέγιο Ωστιν.

Επίσης είχε δηλώσει ως έξοδα για περιποιήσεις τρίτων το σύνολο των εισιτηρίων που είχε αγοράσει για τους αγώνες της ομάδας μπάσκετ των Ντάλας Μάβερικς και είχε κάνει κι άλλα λάθη που είχαν σχέση με τις επιστροφές φόρων, ανακοίνωσε η επιτροπή στην οποία μετέχει και ο Μπάουκους.

Τα λάθη αυτά δεν ήταν σκόπιμα για να παραπλανήσουν την εφορία, σχολίασε το Μπάουκους.

Εκπρόσωπος του γερουσιαστή Τσαρλς Γκράσλεϊ, του κορυφαίου ρεπουμπλικανού γερουσιαστή που μετέχει στην επιτροπή, δήλωσε ότι επιφυλάσσεται για την απόφαση του διορισμού του Κερκ.

Ενας άλλος γερουσιαστής δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι περιμένουν να ακούσουν πως ο Κερκ θα αναφερθεί στο ζήτημα όταν η επιτροπή οικονομικών θα συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα με θέμα το διορισμό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή