Αρ. Σπηλιωτόπουλος: Δεν έχω μαγικές λύσεις

«Ναι» στις τροποποιήσεις στο νόμο-πλαίσιο
Κυριακή, 08 Μαρτίου 2009 15:52
UPD:17:02
AΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

A- A A+

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Παιδείας ¶ρης Σπηλιωτόπουλος το ενδεχόμενο υιοθέτησης τροποποιήσεων ή συμπληρώσεων για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου–πλαισίου, από το Καρπενήσι όπου ολοκληρώθηκε η σύνοδος των πρυτάνεων.

«Για εμάς μεγάλη σημασία έχει να μην αλλάξουμε την φιλοσοφία του νόμου-πλαισίου. Από εκεί και έπειτα, ό,τι ομοφώνως προέρχεται που μπορεί να βελτιώνει την εφαρμογή του, βεβαίως και εμείς είμαστε ανοιχτοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με δεδομένο ότι οι πρυτάνεις κατά τη σύνοδό τους δεν κατάληξαν τελικά σε σαφή πρόταση προς τον υπουργός Παιδείας και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνται τη συμμετοχή τους στο διάλογο για τη παιδεία, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι «δεν θα περίμενε κανείς εμάς να φέρουμε μαγικές λύσεις, ούτε έρχομαι εδώ γιατί έχω μαγικές λύσεις. Έρχομαι εδώ, απλώς πρόθυμος να ακούσω και να διακρίνω τις διαφορετικές απόψεις και, μέσα από αυτόν τον διάλογο, να υπάρχει η απαιτούμενη σύνθεση».

«Είπαμε ότι χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες για να κατατεθούν όλες οι απόψεις, να κωδικοποιηθούν και να καταλήξουμε σε ένα εθνικό σχέδιο για την Παιδεία. Από εκεί και έπειτα, όταν καταλήξουμε, θέλω να πιστεύω ότι αυτό στο οποίο θα καταλήξουμε θα δεσμεύει όλες τις πλευρές στην εφαρμογή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή