Αλ. Τσίπρας: Προσχηματικός και υποτιθέμενος διάλογος

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 16:13
UPD:16:14

«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος από μηδενική βάση, κρατώντας και εφαρμόζοντας όλα όσα δημιουργούν εντάσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

A- A A+

«Δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να παραβρεθούμε σε ένα τραπέζι υποτιθέμενου και διαλόγου. Είναι σαν να ρίχνουμε νερό στο μύλο της κυβέρνησης που προσπαθεί να κουκουλώσει τα προβλήματα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία, στον οποίο δεν συμμετέχει εκπρόσωπος του Συνασπισμού.

Χαρακτήρισε το δημόσιο διάλογο «προσχηματικό» και «επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για να καλυφθούν οι αστοχίες της πολιτικής της».

A. Tσίπρας: Oμολογία αποτυχίας της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία

A. Tσίπρας: Oμολογία αποτυχίας της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να «χαϊδέψει τα αυτιά της εξεγερμένης νεολαίας», τη στιγμή που ουσιαστικός στόχος –όπως είπε- είναι να τεθούν νέα θέματα στο τραπέζι, όπως αυτό του ασύλου.

«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος από μηδενική βάση, κρατώντας και εφαρμόζοντας όλα όσα δημιουργούν εντάσεις», τόνισε και κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να τα αποσύρει ή να τα παγώσει και κατόπιν να «ξεκινήσει έναν ειλικρινή δημόσιο διάλογο».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία, είπε ο κ.Τσίπρας, έχει τρεις άξονες. Την αύξηση της χρηματοδότησης της παιδείας και της έρευνας,τα ην ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την κατάργηση του νόμου πλαισίου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή