Γαλλία: «Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ενισχύουν τη φωνή της χώρας»

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 07:25
A- A A+

Ο υπουργός ¶μυνας της Γαλλίας Ερβέ Μορέν - σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Financial Times - δηλώνει ότι οι ισχυρότεροι δεσμοί της χώρας με τις ΗΠΑ, επιτρέπουν να ακουστεί καλύτερα η φωνή της Γαλλίας.

«Ο Σαρλ ντε Γκολ που είχε αποφασίσει το 1966 την αποχώρηση της Γαλλίας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ θα υποστήριζε σήμερα την επιστροφή της στην Ατλαντική Συμμαχία επειδή οι καιροί έχουν αλλάξει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ερβέ Μορέν.

«Επειδή είμαστε φίλοι των Αμερικανών μπορούμε μερικές φορές να έχουμε θέσεις αντιφατικές ή αντίθετες με την διοίκηση της Ουάσιγκτον» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός ¶μυνας, προσθέτοντας ότι το Παρίσι μπορούσε να υπερασπιστεί την θέση του χωρίς να γίνεται εχθρικό απέναντι στις ΗΠΑ.

Στις 17 Μαρτίου ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Εθνοσυνέλευση για την επιστροφή της Γαλλίας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. «Η επιστροφή στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα και τους στόχους της χώρας μας στην διεθνή σκηνή» είχε δηλώσει ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή