Μήνυμα χαραγμένο σε χρυσό ρολόι του Λίνκολν

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 19:14
UPD:19:35

A- A A+

Ένα μήνυμα το οποίο βρισκόταν χαραγμένο στο χρυσό ρολόι του Αβραάμ Λίνκολν επί 147 χρόνια χωρίς να το έχει διαβάσει κανείς, ούτε κάν ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακαλύφθηκε στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας των ΗΠΑ.

Το μήνυμα χάραξε ο ωρολογοποιός Τζόναθαν Ντίλον στις 13 Απριλίου 1861 θέλοντας να αποτυπώσει στο προσωπικό αντικείμενο του προέδρου μια σημαντική στιγμή της αμερικανικής ιστορίας –την έναρξη του Εμφυλίου Πολέμου στις 12 Απριλίου 1861 στη Νότια Καρολίνα.

Οι φράσεις «το Φορτ Σάμτερ δέχθηκε επίθεση από τους επαναστάτες» και «ευτυχώς που έχουμε κυβέρνηση» αποτελούν τμήμα του μηνύματος που βρέθηκε χαραγμένο στο εσωτερικό του ρολογιού. Το μουσείο δέχθηκε να ανοιχθεί το ιστορικό ρολόι μετά τους ισχυρισμούς απογόνου του ωρολογοποιού για το μυστικό μήνυμα.

«Ο Λίνκολν δεν είχε ιδέα για το μήνυμα που μετέφερε στην τσέπη του», δήλωσε ο Μπεντ Γλας, διευθυντής του μουσείου. «Είναι μια προσωπική πτυχή της ιστορίας για έναν ωρολογοποιό που εμπνεύστηκε από ένα επίκαιρο γεγονός και θέλησε να το κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές», συμπλήρωσε.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή