Σφοδρή επίθεση Γ. Καρατζαφέρη στο ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 12:14
UPD:14:14

«Δεν με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ, αλλά η κυβέρνηση... Η ανταπόκρισή μου στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για την κρίση, είναι σαφώς και μόνο για την κρίση», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης.

A- A A+

Στο ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα εξωτερικής πολιτικής, που πραγματοποιείται σήμερα μετά από αίτημά του.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για αθλιότητα από κάποιους στο ΠΑΣΟΚ, που τον κατηγόρησαν ότι αντιπροσωπεύει τα άκρα και τον χαρακτήρισαν ως ακραίο και ακροδεξιό. Ο ελληνικός λαός δεν έχει μέσα του σπορά φασισμού ούτε ρατσισμού, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., χαρακτηρίζοντας απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Καρατζαφέρης: Δεν σηκώνετε ανάστημα στον Αμερικάνο

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν σηκώνετε ανάστημα στον Αμερικάνο

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για το «ναι» του ΛΑ.Ο.Σ. στην πρόταση του πρωθυπουργού για συναίνεση, ο κ. Καρατζαφέρης διευκρίνισε πως πρόκειται για βοήθεια για την κρίση και τίποτα περισσότερο.

«Δεν με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ, αλλά η κυβέρνηση... Η ανταπόκρισή μου στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για την κρίση, είναι σαφώς και μόνο για την κρίση. Και εσείς αν ήσαστε το ίδιο θα έκανα, δεν με ενδιαφέρει πόσο θα φτιάξει η εικόνα του Καραμανλή, αλλά πως θα φτιάξει η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατηγόρησε τόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, όσο και την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ότι ανταγωνίζονται για το ποιος θα κερδίσει πρώτος την εύνοια των ΗΠΑ, ώστε να γίνει -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

«Η κυβέρνηση σας κ. Καραμανλή είναι όμηρος της κ. Μπακογιάννη που θυσιάζει την εξωτερική πολιτική για την ιδιοτέλειά της», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Ο γέλωτας είναι η απορία των αποκαλύψεων, μπορείτε να γελάτε με την κατάντια των θέσεων που ανέπτυξε ο πρόεδρός σας».

«Αυτό που θέλουν οι Αμερικάνοι είναι μια γερή Τουρκία που θα παίζει το χωροφύλακα. Δεν σηκώνετε ανάστημα στον Αμερικάνο», τόνισε.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης Ομπάμα στην Τουρκία, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως για πρώτη φορά έρχεται Αμερικανός πρόεδρος στην περιοχή και πάει μόνο στην μία πλευρά. «Αυτό δεν είναι επίτευγμα», παρατήρησε, «είναι απόρροια της εξωτερικής πολιτικής των λιμναζόντων υδάτων» και αναφερόμενος στην συνάντηση της κυρίας Μπακογιάννη με την Χ. Κλίντον την χαρακτήρισε «ξεπέταγμα δέκα λεπτών».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ρώτησε αξάλλου τον κ. Καραμανλή αν γνωρίζει αν τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ διοχετεύονται για την υπεράσπιση της εξωτερικής πολιτικής ή για «να φιλοτεχνείται το πορτρέτο της κυρίας Μπακογιάννη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε ακόμη μία φορά κατά της υποστήριξης της χώρας μας στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό αν δεν ακούσει εκείνον, να ακούσει τουλάχιστον τον πρόεδρο της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί, που λέει «όχι». «Χάσαμε την ευκαιρία με τον Πούτιν, ας μην χάσουμε την ευκαιρία και με τον Σαρκοζί που είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της χώρας μας», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή